Μουσικη

Thievery Corporation

Ο Eric Hilton θυμάται τις 10 πιο σημαντικές στιγμές στη μουσική ιστορία των Thievery Corporation:

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 355
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thievery Corporation
Thievery Corporation

1. Sounds From the Thievery Hi-Fi  

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ «Sounds From the Thievery Hi-Fi», μια καλή φίλη από τη Νέα Υόρκη μάς είπε ότι ο τύπος που την προμήθευε με μαύρο, που εκτός από καλό σταφ ήξερε και από καλή μουσική, άκουγε ασταμάτητα το άλμπουμ. Το πήρα σαν καλό σημάδι. 

2. Αθήνα  

Λίγα χρόνια πριν παίζαμε στην Αθήνα και περιμέναμε αρκετό κόσμο. Όμως τρελαθήκαμε όταν είδαμε 7.000 άτομα να εμφανίζονται και να ευχαριστιούνται το δίωρο σόου. Ένα από τα καλύτερα λάιβ που δώσαμε ποτέ.   

3. Hollywood Bowl  

Την ίδια χρονιά παίξαμε στο διάσημο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες. Ήταν sold out με 18.000 κόσμο. Πρέπει να είμαστε το μόνο ανεξάρτητο γκρουπ που το έχει πετύχει.  

4. Crowd Surfing στο Λονδίνο  

Σε ένα λάιβ στο Shepherds Bush Empire οι Zee και Roots έλεγαν το « Assault on Babylon». Κοίταξα πάνω από τα πικάπ και άκουγα τον Zee but, αλλά δεν μπορούσα να τον δω. Μετά κατάλαβα ότι είχε πέσει στο κοινό και είχε διανύσει όλο το κλαμπ. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό σε συναυλία μας. 

5. H απώλεια της Pam  

Λίγο πριν την κυκλοφορία του The Cosmic Game LP, δεχτήκαμε το είδος του τηλεφωνήματος που ποτέ δεν θέλεις να δεχτείς. Η αγαπημένη μας φίλη και τραγουδίστρια Pam Bricker είχε πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και είχε αυτοκτονήσει. Ήταν η πρώτη μας μούσα και φίλη για χρόνια. Μας λείπει κάθε μέρα. Το τραγούδι μας «The Passing Stars» ήταν η τελευταία της ηχογράφηση. Αν ακούσεις τους στίχους, είναι ακόμη πιο δυνατοί αν την γνώριζες προσωπικά και ήξερες τι περνούσε. 

6. Η μικρή Shiva 

Στην αρχή οι Roots και LouLou ήταν ζευγάρι και είχαν ένα όμορφο κορίτσι, τη Shiva. Τώρα είναι οκτώ και είμαστε τυχεροί που τις βλέπουμε μαμά και κόρη καθημερινά. Είναι παιδί θαύμα και είναι υπέροχο ότι αυτοί οι δύο ταλαντούχοι γονείς την έφεραν στον κόσμο.   

7.  Μια στιγμή στο Χονγκ Κονγκ  

Ακούμε τη μουσική μας σε πολλά μέρη αλλά μερικές φορές μάς αφήνει άφωνους.  Ήμασταν με τη γυναίκα μου στο Χονγκ Κονγκ λίγο πριν πάμε Αυστραλία για συναυλίες και όσους συναντούσαμε μας έλεγαν ότι πρέπει να πάμε σε έναν ψηλό λόφο που έβλεπε όλη την πόλη. Μετά από μια ώρα ταξίδι πήραμε ένα γυάλινο τελεφερίκ για την κορυφή. Όταν άνοιξαν οι πόρτες αποκαλύφτηκε μια υπέροχη θέα της πόλης. Από τα ηχεία ακουγόταν το τραγούδι μας «Omid». Η μουσική ταξιδεύει παντού τελικά.     

8. Ο Hash γδύνεται  

Στην τελευταία βραδιά των 930 Club shows, βγήκαμε για ένα τελευταίο encore και ο πάντα αυθόρμητος μπασίστας μας  Hash με ρώτησε «Hilton, μπορώ να τα βγάλω;». Χωρίς να το σκεφτώ πολύ, του λέω «Φυσικά, όπως θέλεις». Έμεινε στη σκηνή γυμνός έχοντας μόνο το μπάσο του. Δεν νομίζω να έχω γελάσει περισσότερο σε συναυλία μας. Το κοινό είχε μείνει κόκαλο.

9. Φωσφοριζέ βραχιόλια στην πόλη του Μεξικού   

Είχαμε μια πολύ κακή εμφάνιση στην πόλη του Μεξικού. Ο promoter είχε κανονίσει να βγούμε μετά τους The Black Eyed Peas και πριν από ένα πολύ γνωστό  μουσικό της Reggaeton. Καθόλου καλή ιδέα. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, 15.000 άτομα στο κοινό είχαν πάρει φωσφοριζέ βραχιόλια (Glow Sticks).  Μόλις ξεκινήσαμε η πρώτη πράσινη  ράβδος έσκασε στη σκηνή πάνω στον  Hash. Ακολούθησε κόλαση. Όλη την επόμενη ώρα προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τα φωσφοριζέ πυρά που δεχόμασταν. Περιτό να πω ότι ηταν η χειρότερη εμφάνιση της ιστορίας μας.  

10.  Η σωστή συχνότητα  

Το να γράφεις μουσική και να τη μοιράζεσαι με τον κόσμο ενισχύει την πεποίθησή μου ότι ο κόσμος είναι ένα θαύμα γεμάτο με ανθρώπους που αναζητούν αγάπη και ευτυχία. Δεχόμαστε  ασταμάτητα μηνύματα φόβου από τα μίντια αλλά η πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Απλώς πρέπει να διακρίνουμε τα πράγματα που μας ενώνουν και να βρούμε τρόπους για να ενωθούμε όλοι μαζί.    Τη ζεστασιά που παίρνουμε από το δέσιμο που προσφέρει η μουσική μας στο ίδιο το κοινό, αλλά και στη σχέση μας μαζί του, θα την κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Η μουσική είναι απλώς μια συχνότητα, και συγκεκριμένες συχνότητες επιδρούν σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν συντονιστεί με τη δική μας μουσική συχνότητα. 

Info Θέατρο Λυκαβηττού. Έναρξη 21.30. Είσοδος € 35. Προπώληση: Metropolis, Public, Ticket House και www.ticketservices.gr. Στις 14/7. Και στη Θεσσαλονίκη (Μονή Λαζαριστών) στις 13/7.

museweek@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ