- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θα φύγω μια μέρα: Γκουρμέ μουσικοχορευτικές ευαισθησίες
Μια παιχνιδιάρικη romcom από την Αμελί Μπονέν
Κριτική για την ταινία Θα φύγω μια μέρα. Σκηνοθεσία: Αμελί Μπονέν. Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Αρμανέ, Μπαστιέν Μπουγιόν, Φρανσουά Ρολέν, Τεουφίκ Τζαλάμπ, Ντομινίκ Μπλαν
Η ανερχόμενη σεφ Σεσίλ βρίσκεται σε απόλυτα αγχωτικό mood λόγω των τελικών προετοιμασιών για τα εγκαίνια του πρώτου της γκουρμέ εστιατορίου, που ετοιμάζεται να ανοίξει με τον σύντροφό της. Όταν μαθαίνει πως ο πατέρας της έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό της για να βοηθήσει στην παραδοσιακή ταβέρνα της οικογένειας.
Η νεαρή Γαλλίδα σκηνοθέτρια Αμελί Μπονέν είχε την τιμή να ανοίξει το περσινό Φεστιβάλ των Καννών με μια χαριτωμένη κομεντί που γνώρισε επιτυχία στις γαλλικές αίθουσες –περίπου 650.000 εισιτήρια–, ενώ προτάθηκε και για τέσσερα βραβεία Σεζάρ, μεταξύ των οποίων για τον τίτλο της «καλύτερης πρώτης ταινίας». Όλα κυλούν με μια ανάλαφρη φρεσκάδα κι έναν χιουμοριστικό τόνο που θυμίζει παράδοξο μιούζικαλ (αλά «Ομπρέλες του Χερβούργου» στις σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές σχολιάζουν μουσικοχορευτικά την καθημερινότητά τους) που άλλες φορές έχει νόημα και κάποιες άλλες απλώς περιμένεις να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το τραγούδι.
Μια παιχνιδιάρικη και γκουρμέ romcom, με μεγάλο ατού την εξαίσια πρωταγωνίστρια Ζιλιέτ Αρμανέ, που τα καταφέρνει όλα (από τις τρυφερές σκηνές με τον πατέρα της μέχρι τις δύσκολες μαγειρικές αλλά και το ερωτικό μπλέξιμο, όταν συναντά τον εφηβικό έρωτά της) αλλά κι ένα μονοδιάστατο σενάριο, που δεν καταφέρνει να ξεφύγει από έναν προβλέψιμο διδακτισμό γύρω από την αξιοποίηση του χρόνου και την ανάγκη να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, όταν τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μάς κρατούν δεμένους με το παρελθόν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο καστ επρόκειτο να συμμετάσχουν γνωστά ονόματα, όπως η Τζέιν Σέιμουρ και ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ
Από την Πέμπτη 25 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026
Ο Τάικα Γουαϊτίτι σκηνοθετεί την ταινία επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Καζούο Ισιγκούρο
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε εξασφαλίσει η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ
Ο διάσημος σκηνοθέτης και η ποπ σταρ εθεάθησαν σε παραθαλάσσια πόλη
Αγγελόπουλος και Καϊτέλ κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό
Η νέα ταινία της Disney και της Pixar ξεπέρασε τα 300 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στο πρώτο Σαββατοκύριακο
Αλλαγή σχεδίων μετά τη συμφωνία-μαμούθ 50 δισ. δολαρίων με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.