- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Hokum: Οντότητες σε στοιχειωμένα ξενοδοχεία
Σε απομονωμένο ξενοδοχείο της ιρλανδικής επαρχίας καταφτάνει ένας συγγραφέας που βασανίζεται από ένα τραυματικό γεγονός της παιδικής του ηλικίας.
Κριτική για την ταινία Hokum. Σκηνοθεσία: Ντέμιαν Μακάρθι. Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Σκοτ, Πίτερ Κούναν, Ντέιβιντ Γουίλμοτ, Φλόρενς Ορντές, Γουίλ Ο’Κόνελ, Μάικλ Πάτρικ
Σε απομονωμένο ξενοδοχείο της ιρλανδικής επαρχίας καταφτάνει ένας συγγραφέας που βασανίζεται από ένα τραυματικό γεγονός της παιδικής του ηλικίας. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τις προλήψεις των ντόπιων υπαλλήλων καθώς και την αλαζονική συμπεριφορά του εκκεντρικού ιδιοκτήτη.
Ο σκηνοθέτης Ντέμιαν Μακάρθι πριν από δύο χρόνια είχε υπογράψει ένα μεταφυσικό θρίλερ με τίτλο «Οντότητα». Όπως και σ’ εκείνο το φιλμ η ατμόσφαιρα ήταν το άλφα και το ωμέγα μιας ανατριχιαστικής ιστορίας, που όμως δύσκολα μπορούσε να γίνει πειστική, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το νέο φιλμ του Ιρλανδού σκηνοθέτη. Ο Μακάρθι ξέρει να φτιάχνει σασπένς και να αφηγείται ιστορίες με έμφαση στα παραδοσιακά όπλα του τρόμου. Όμως, όταν η κορύφωση ζορίζει να δοθούν πιο ρεαλιστικές ή επεξηγηματικές απαντήσεις στα κενά της πλοκής, προτιμά να γραπωθεί από το υπερφυσικό και ν’ αφήσει τους ήρωές του στο… σκοτάδι τους. Δεν είναι άσχημο το φιλμ, ο χαρακτήρας του όχι και τόσο ήρωα δεν γίνεται ποτέ συμπαθής –με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταύτιση του θεατή–, ενώ το επιμύθιο για τη δράση της μάγισσας του δάσους που ίσως και να έχει στοιχειώσει το ξενοδοχείο, δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ο σκηνοθέτης του φιλμ προφανώς και έχει μεγάλη αδυναμία στη «Λάμψη», καθώς η αξιοποίηση της κλειστοφοβικής φωτογραφίας αγγίζει το τέλειο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε το επτάλεπτο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα
Το φιλμ που χάρισε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στον Κριστιάν Μουντζίου
«Η εκδίκηση είναι το ναρκωτικό που μας επιτρέπει να πολεμάμε»
Πόσα χρήματα θα κερδίσει ο 30χρονος Βρετανός ηθοποιός
Τι αποκάλυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του
Μοναδικό επίτευγμα για την ταινία του Τομ Χόλαντ
«Σε αγαπώ με όλο μου το είναι», έγραψε ο 77χρονος ηθοποιός
Στα 87 του χρόνια δείχνει πως η σχέση του με το σινεμά παραμένει βαθιά προσωπική
Από το «S.O.S Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» και το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» μέχρι το «Κουρδιστό πορτοκάλι» και τη «Λάμψη»
Η Ζωή Λάσκαρη χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές του
Αντικείμενα και τεκμήρια της Ελλάδας των 80s, πολιτικές γελοιογραφίες της Μεταπολίτευσης, αρχιτεκτονικές μινιατούρες της προσεισμικής Κεφαλονιάς, φιγούρες του Καραγκιόζη και υλικό για τη σχέση μουσικής και κινηματογράφου
Σύμφωνα με τηn Daily Mail, η 36χρονη ηθοποιός υπέστη ανακοπή έπειτα από υπερβολική δόση ουσιών
Η 36χρονη ηθοποιός βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο σπίτι της στη Νότια Καρολίνα
Η όγδοη ταινία στα χρονικά του παγκόσμιου κινηματογράφου που σπάει αυτό το φράγμα
Γνωστή και για την συμμετοχή της σε δύο ταινίες «Scream» - Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας
Τέσσερις δεκαετίες μετά, εξακολουθεί να είναι το μέτρο σύγκρισης για το body horror στον κινηματογράφο
Μια σκληρή ιστορία επιβίωσης στην Αλάσκα - Πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση της ταινίας, οι αντιδράσεις και η ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.