Κινηματογραφος

Πέθανε στα 42 της η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Ετσέγκι

Έδινε μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε στα 42 της η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Ετσέγκι
© Jeremy Selwyn - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Πέθανε στα 42 της η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Ετσέγκι 

Η πολυτάλαντη Ισπανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Βερόνικα Ετσέγκι πέθανε στις 24 Αυγούστου 2025, σε ηλικία 42 ετών, στο νοσοκομείο «12 de Octubre» της Μαδρίτης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, η οποία παρέμεινε μυστική για το ευρύ κοινό.

Το ντεμπούτο της Βερόνικα Ετσέγκι στον κινηματογράφο έγινε το 2006 με την ταινία "Yo soy la Juani" (“Το Όνομά Μου Είναι Juani”), όπου υποδύθηκε την πρωταγωνίστρια. Η ερμηνεία της της απέφερε υποψηφιότητα για το βραβείο Goya Καλύτερης Ανερχόμενης Ηθοποιού.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έφυγε πολύ νέα, με τεράστιο ταλέντο και ταπεινότητα». Συγχρόνως, ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο και άλλοι κοινοί συνάδελφοι και θαυμαστές εξέφρασαν τη θλίψη τους. 

Η Ετσέγκι είχε σημαντικούς ρόλους στις ταινίες :El patio de mi cárcel (2008), Katmandú, un espejo en el cielo (2011), The Cold Light of Day (2012), όπου πρωταγωνίστησε με τους Σιγκούρνι Γουίβερ και Μπρους Γουίλις, My Heart Goes Boom! (2020)
Book of Love (2022) Justicia Artificial (2024).

Παράλληλα, διακρίθηκε στην τηλεόραση με συμμετοχές σε σειρές όπως Fortitude (2015–2017), Intimidad (2022), Los pacientes del doctor García (2023) και την τελευταία της δουλειά στη σειρά Love You To Death (2025) – μια ρομαντική κωμωδία που προβλήθηκε στο Apple TV+ στις 5 Φεβρουαρίου 2025.

Το 2020 έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το βραβευμένο μικρού μήκους “Tótem Loba”, το οποίο κέρδισε το βραβείο Goya Καλύτερου Μικρού Φιλμ το 2022.

Πηγή: Daily Mail

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νάνσυ Μπινιαδάκη
Νάνσυ Μπινιαδάκη: Οι σχέσεις είναι πάντοτε ένας αγώνας

Η σκηνοθέτρια μας μιλάει για την πορεία της, τη νέα της ταινία «Maysoon» και την ηθοποιό Σαμπρίνα Αμάλι, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY