- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Sentimental Value: Η νέα ταινία του Χοακίμ Τρίερ ενθουσιάζει το κοινό στο Φεστιβάλ των Καννών
Η ταινία απέσπασε σχεδόν είκοσι λεπτά χειροκροτήματος, ξεπερνώντας κατά πολύ τα υπόλοιπα διαγωνιζόμενα φιλμ
Το «Sentimental Value» είναι φαβορί για Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Το μεγαλύτερο hit του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών είναι εδώ, και ακούει στο όνομα «Sentimental Value».
Το ολοκαίνουργιο οικογενειακό δράμα του Χοακίμ Τρίερ (The Worst Person in the World) απέσπασε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι χειροκρότησαν για πάνω από 15 λεπτά μετά το τέλος της πρεμιέρας. Σύμφωνα με μερικές αναφορές μάλιστα, το χειροκρότημα του κοινού διήρκησε σχεδόν είκοσι ολόκληρα λεπτά.
Η διάρκεια του χειροκροτήματος αντανακλά παραδοσιακά τις εντυπώσεις του κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και η επίδοση του «Sentimental Value» αποτελεί με διαφορά την κορυφαία της φετινής διοργάνωσης. H ταινία ακολουθεί δύο αδελφές, τη Νόρα και την Άγκνες (Ίνγκα Λίλεας και Ρενάτε Ρέινσβε), οι οποίες συναντούν μετά από χρόνια τον αποξενωμένο πατέρα τους (Στέλαν Σκάρσγκαρντ).
Εμφανώς συγκινημένος από την αντίδραση του κοινού, ο Τρίερ δήλωσε δακρυσμένος πως «προσπαθούσε για χρόνια» να δημιουργήσει το συγκεκριμένο φιλμ, και πρόσθεσε πως «ο Λουί Μπουνιουέλ είπε κάποτε πως κάνει σινεμά για τους φίλους του: Ε λοιπόν, απόψε όλοι εσείς είστε οι φίλοι μου».
Πέρα από το κοινό της πρεμιέρας, οι κριτικοί κινηματογράφου εξέφρασαν επίσης εξαιρετικά θετικές απόψεις για το φιλμ, με τον Πήτερ Ντεμπρούζ του Variety να το περιγράφει ως ένα «ώριμο και ηχηρό οικογενειακό δράμα» και τον Πιτ Χάμοντ του Deadline να το συγκρίνει με την δουλειά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, εκθειάζοντας τις ερμηνείες των Ρενάτε Ρέινσβε και Στέλαν Στάρσγκαρντ. Ο Ντέιβιντ Έρλιτς του IndieWire περιέγραψε το φιλμ ως «ένα σοφό και εκστασιακά συγκινητικό οικογενειακό πορτρέτο».
Με το πολύλεπτο χειροκρότημα και τις ενθουσιώδεις κριτικές στο τσεπάκι του, το «Sentimental Value» αποτελεί τώρα φαβορί για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών συνεχίζει ακάθεκτο, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής
Πού βασίζονται τα σχόλια που έγιναν στα social media
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Η συγκλονιστική υπόθεση των βιασμών στο Μαζάν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
Το γλυκόπικρο συνοδευτικό με το οποίο επιλέγει να παρουσιάσει την ιστορία ενός ζευγαριού, είναι ο ορισμός των φιλότιμων προθέσεων αλλά και της ελαφρότητας
Στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετείχε το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για μία ακόμη αψεγάδιαστη παράσταση από τον Τόνι Σερβίλο
Στρωτό σενάριο, αυθεντικοί χαρακτήρες, φυσικότητα και αφήγηση που ρέει χωρίς προβλήματα
Η ισπανική ταινία της χρονιάς, σε σκηνοθεσία της Αλάουδα Ρουίθ ντε Αθούα, συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες Γκόγια
Tι λένε τα σχόλια των fans
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μετά τον Μπραντ Πιτ στην Ύδρα, οι δύο σταρ ξεκινούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κέρκυρα
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας - Πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του κολοσσού του streaming
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.