Κινηματογραφος

Dune 3: Ο Ρομπερτ Πάτινσον βρίσκεται σε συζητήσεις για τον ρόλο του κακού

Η πολυαναμενόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας θα φέρει την υπογραφή του Ντενί Βιλνέβ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρομπερτ Πάτινσον
Ο Ρομπερτ Πάτινσον © ΕΡΑ/NEIL HALL

Το «Dune 3» αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ των επόμενων ετών

Η παραγωγή της τρίτης ταινίας «Dune» συνεχίζεται πυρετωδώς, με τον χαρισματικό Ρόμπερτ Πάτινσον να βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις για τον ρόλο του κακού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής Βρετανός αναμένεται να αναλάβει τον χαρακτήρα που ακούει στο όνομα Scytale. Αν η συμφωνία γίνει πραγματικότητα, αυτή θα είναι η τρίτη συνεργασία του Ρόμπερτ Πάτινσον με την Ζεντάγια που πρόκειται να δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια, μιας και οι δύο νεαροί σταρ θα συμπρωταγωνιστήσουν τόσο στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν, όσο και στο επερχόμενο «The Drama» του Κρίστοφερ Μπόρλι.

To «Dune 3» βρίσκεται στα τελικά στάδια συγγραφής του σεναρίου και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα αυτό το καλοκαίρι.

Το «Dune 3» αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ των επόμενων ετών: Η πρώτη ταινία της σειράς κυκλοφόρησε το 2021 και κατάφερε να γοητεύσει το κοινό, παρά την επίδραση του Covid-19 στην κινηματογραφική εμπειρία. Βασισμένο στο θρυλικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, και σκηνοθετημένο από τον Καναδό οτέρ Ντενί Βιλνέβ, το «Dune» συνδύασε blockbuster διασκέδαση με arthouse αισθητική, σημειώνοντας τόσο ικανοποιητικές εισπράξεις όσο και οσκαρική αναγνώριση.

Ήταν όμως η κυκλοφορία του «Dune Part Two» που έμελλε να μετατρέψει το franchise σε παγκόσμιο φαινόμενο: Το δεύτερο φιλμ της σειράς έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2024 και σημείωσε εντυπωσιακότατες εισπράξεις, αποσπώντας ακόμη πιο ενθουσιώδεις αντιδράσεις από το κοινό καθώς και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον, από την άλλη, έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο περιζήτητους σταρ της εποχής μας, αναλαμβάνοντας τόσο μεγάλα blockbuster (The Batman), όσο και arthouse συνεργασίες με κορυφαίους κινηματογραφιστές (Ρόμπερτ Έγκερς, Κρίστοφερ Νόλαν, Ντενί Βιλνέβ, Μπονγκ Τζουν Χο, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ).

Ο Ντενί Βιλνέβ αναμένεται να επιστρέψει στη σκηνοθετική καρέκλα της τρίτης ταινίας, η οποία θα είναι βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο της σειράς («Dune: Messiah»).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY