Κινηματογραφος

Εξαπλώνεται το σύμπαν του Dune - Ετοιμάζει 3ο μέρος ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve

Με τον Timothée Chalamet στον ρόλο του Ατρείδη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαπλώνεται το σύμπαν του Dune - Ετοιμάζει 3ο μέρος ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve
Ανακοινώθηκε το 3ο μέρος του franchise «Dune» με τον Timothée Chalamet © Instagram / dunemovie

Ο διάσημος σκηνοθέτης Denis Villeneuve αναπτύσσει μια τρίτη ταινία στο franchise Dune με τη Legendary Entertainment

Στον απόηχο του «Dune: Part Two» και κυριαρχώντας στο box office, ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει περαιτέρω το πλούσιο σύμπαν της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Dune» του Frank Herbert.

Dune: Part Two | Official Trailer

Denis Villeneuve: Έρχεται το Dune 3

Ο διάσημος σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις δύο πρώτες ταινίες «Dune», πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με τη Legendary Entertainment για άλλο ένα επεισόδιο της σειράς, όπως αναφέρει το Variety.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς ποιο από τα πολλά sequel – ή και κανένα - ο Villeneuve θα μπορούσε να προσαρμόσει για την τρίτη ταινία ή αν θα συνδυάσει πολλά στοιχεία από διαφορετικά μέρη του αρχικού υλικού.

Ο Villeneuve χτίζει σταθερά τη φήμη ως κινηματογραφικός πρωτοπόρος για τη δουλειά του στα δύο «Dune», καθώς και για το «Blade Runner 2049» (2017), το δράμα επιστημονικής φαντασίας «Arrival» (2016) και τα αστυνομικά δράματα «Sicario» (2015) και «Prisoners» (2013), μεταξύ άλλων.

Εξαπλώνεται το σύμπαν του Dune - Ετοιμάζει 3ο μέρος ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve
Η Zendaya και ο Timothee Chalamet στην ειδική προβολή της ταινίας «Dune» στο Λονδίνο © ΕΡΑ/VICKIE FLORES

Nuclear War: A Scenario - Η νέα ταινία του Denis Villeneuve

Στα επόμενα βήματα του Villeneuve θα στραφεί στη δημιουργία ταινιών προσαρμοσμένα από βιβλία όπως το «Nuclear War: A Scenario», της Annie Jacobsen το οποίο βγήκε στα ράφια τον Μάρτιο και εξηγεί με λεπτομέρειες τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση σημερινού πυρηνικού πολέμου.

Όσο για το «Dune: Part Two», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαρτίου, το διαστημικό έπος έχει γίνει η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2024 μέχρι στιγμής, με εντυπωσιακή παγκόσμια απόδοση 630 εκατομμυρίων δολαρίων και βαθμολογία στο Rotten Tomatoes 93%.

Η Zendaya επαίνεσε τον Villeneuve

Εν τω μεταξύ, η Zendaya επαίνεσε τον Villeneuve για την επιδέξια ικανότητά του να εξισορροπεί την ανθρωπιά των χαρακτήρων με το επικό εύρος και την κλίμακα της ιστορίας.

«Σε αυτή τη συγκεκριμένη ιστορία αγάπης, νομίζω ότι είμαστε τόσο ευγνώμονες που έχουμε τον Denis στο τιμόνι αυτού του πολύ ιδιαίτερου πράγματος», δήλωσε. «Πάντα έβρισκε λύση με κάποιο τρόπο - ανάμεσα σε όλη την επική φύση που είναι το σύμπαν του Dune - να χαράξει μια πολύ συναισθηματική, όμορφη ιστορία αγάπης που, πιστεύω, από πολλές απόψεις, ότι είναι κερδισμένη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ