Κινηματογραφος

Πέθανε σε ηλικία 43 ετών η Βελγίδα ηθοποιός, Εμιλί Ντεκέν

Για το «Rosetta» κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1999

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε σε ηλικία 43 ετών η Βελγίδα ηθοποιός, Εμιλί Ντεκέν
© EPA/MOHAMMED BADRA

Πέθανε σε ηλικία 43 ετών η Βελγίδα ηθοποιός, Εμιλί Ντεκέν - Για το «Rosetta» κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1999

Η Βελγίδα ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν πέθανε χθες Κυριακή στα 43 της χρόνια στο νοσοκομείο Gustave Roussy, σε προάστιο του Παρισιού, εξαιτίας επιπλοκών σπάνιου καρκίνου, ενημέρωσαν η οικογένειά της και η καλλιτεχνική πράκτοράς της Ντανιέλ Γκεν το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ντεκέν είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2023 πως έπασχε από καρκίνο του ενδοκρινικού συστήματος, που είχε διαγνωστεί δυο μήνες νωρίτερα, και αναγκάστηκε να μείνει μακριά από τα κινηματογραφικά πλατό και το θεατρικό σανίδι έκτοτε.

«Τι σκληρός αγώνας! Και δεν τον επιλέγουμε...», συνόψιζε η ηθοποιός μέσω Instagram την 4η Φεβρουαρίου, παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Τον Δεκέμβριο, δήλωνε στο TF1 πως έδινε μάχη με αρρώστια ολοένα πιο επιθετική, που σήμαινε πως «δεν θα ζούσε όσο προβλεπόταν». Βρισκόταν αντιμέτωπη με υποτροπή, έπειτα από ύφεση.

Ο καρκίνος της ήταν κακοήθης όγκος στον επινεφρίδιο αδένα.

Γεννημένη την 29η Αυγούστου 1981, η Εμιλί Ντεκέν αποκαλύφθηκε στο κοινό μόλις στα 18 της χρόνια, πρωταγωνιστώντας στο φιλμ «Rosetta» των αδελφών Νταρντέν, που της χάρισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1999.

Ενσάρκωσε ρόλους σε άλλες σχεδόν 50 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «La fille du RER» (2009), «À perdre la raison» (2012), που της εξασφάλισε δεύτερη διάκριση στις Κάννες —στην κατηγορία Un certain regard—, «Pas son genre» (2014), και το «Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait», για την οποία έλαβε Σεζάρ Β΄ Γυναικείου ρόλου το 2021.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY