- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί ο Τζέσι Άιζενμπεργκ είχε προειδοποιηθεί να μην συναντήσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Πριν τον υποδυθεί στο "Social Network"
Γιατί ο Τζέσι Άιζενμπεργκ είχε προειδοποιηθεί να μην συναντήσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Πριν τον υποδυθεί στο "Social Network"
Στην ιδανική περίπτωση, λέει ο Τζέσι Άιζενμπεργκ, θα είχε συναντήσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προτού υποδυθεί τον συνιδρυτή του Facebook στην ταινία του 2010 «The Social Network».
Οπότε ο ηθοποιός επινόησε ένα σχέδιο. Ο Τζέσι Άιζενμπεργκ αναφέρθηκε στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με αφορμή τη 15ετή επέτειο από την κυκλοφορία της στο πλαίσιο ευρείας συζήτησης σε πρόσφατο επεισόδιο του podcast του The Hollywood Reporter «Awards Chatter» με οικοδεσπότη τον Σκοτ Φάινμπεργκ.
Αφού επιλέχθηκε να υποδυθεί τον τιτάνα της τεχνολογίας, ο Άιζενμπεργκ ήθελε την ευκαιρία να συναντηθεί προσωπικά με τον Ζούκερμπεργκ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά οι παραγωγοί της ταινίας δεν είχαν ετοιμάσει τίποτα. Έτσι, ο 25χρονος τότε ηθοποιός αποφάσισε απλώς να οδηγήσει στο Μένλο Παρκ, στη βόρεια Καλιφόρνια για να μπει κατευθείαν στα γραφεία του Facebook και να ζητήσει να συναντηθεί με τον Ζούκερμπεργκ.
«Πήγαινα με το αυτοκίνητο για να τον συναντήσω επειδή μου είπαν από την παραγωγή: "Όχι, δεν πρόκειται να σας οργανώσουμε μια συνάντηση"» είπε ο Άιζενμπεργκ.
«Έτσι ήμουν στο αυτοκίνητό μου και οδηγούσα. Θα πήγαινα απλώς στο γραφείο και σκέφτηκα ότι θα με άφηναν να μπω. Είχε ανακοινωθεί ότι θα ήμουν στην ταινία. Ήθελα απλώς να είμαι σε έναν χώρο μαζί του, για να δω ποιο είναι το συναίσθημα. Απλώς φαινόταν η ελάχιστη έρευνα. Πώς θα μπορούσες να υποδυθείς σε μια ταινία έναν άνθρωπο εν ζωή;» ανέφερε.
Ο ηθοποιός τόνισε ότι τότε έλαβε τηλεφώνημα από τον παραγωγό Σκοτ Ρούντιν, ο οποίος του είπε: "Μην πας εκεί". «Μου το είπε αυτό για λογαριασμό των δικηγόρων της Sony. Μου είπε: "Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για διάφορους νομικούς λόγους"» διευκρίνισε.
Κατά τη διάρκεια του podcast, ο παρουσιαστής ρώτησε τον Άιζενμπεργκ για την πρόσφατη αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του Ζούκερμπεργκ, την κατάργηση του ελέγχου δεδομένων στο Facebook και την προφανή στροφή προς τα δεξιά μετά την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Ζούκερμπεργκ ήταν μεταξύ μιας ομάδας τιτάνων της τεχνολογίας που κάθισαν πίσω από τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στη δεύτερη ορκωμοσία του.
«Παντρεύτηκα μια πραγματικά λαμπρή γυναίκα» είπε ο ηθοποιός. «Η σύζυγός μου εργάζεται στον πραγματικό κόσμο. Δημιούργησε το Disability Justice (Δικαιοσύνη για την Αναπηρία), ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και διδάσκει σε δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη. Προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους. Έτσι, όταν σκέφτομαι ανθρώπους που έχουν πολλή δύναμη και δεν τη χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, απλώς προβληματίζομαι. Γιατί δεν δίνετε τα μισά χρήματα σε ένα καλό σκοπό; Και γιατί αφαιρείτε τα μέτρα προστασίας για τα περιθωριοποιημένα άτομα στον ιστότοπό σας;» υπογράμισε.
Ο Άιζενμπεργκ εισέπραξε πρόσφατα πολύ καλές κριτικές για το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του στην ταινία «A Real Pain», στην οποία δύο ξαδέρφια ταξιδεύουν μαζί στην Πολωνία για να επισκεφτούν τοποθεσίες του Ολοκαυτώματος. Το σενάριο του Τζέσι Άιζενμπεργκ για την ταινία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 14 χρόνια μετά την υποψηφιότητα του για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην ταινία «The Social Network».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ταινία θα επικεντρώνεται στο «Breakfast at Tiffany’s»
Από το 1960 ως σήμερα έχουμε μια πληθώρα από ταινίες βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα
H τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2014 στην ταινία «Silver Skies»
Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της πλοκής και οι νέες προσθήκες στο καστ
Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας - «Ύμνοι» από την επιτροπή για την ερμηνεία του Βασίλη Μπισμπίκη
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ζωή, η καριέρα και η κληρονομιά του στην ποπ κουλτούρα.
Η εμβληματική μονομαχία στο Κολοσσαίο και η σχέση τους πίσω από τις κάμερες
Πέθανε στα 86 του ο θρύλος των πολεμικών τεχνών - Το αγαπημένο του «fact»
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου
Μέρος των γυρισμάτων της πολυσυζητημένης παραγωγής έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Ύδρα και Χαλκίδα
Η Apple αποκάλυψε το πρώτο στιγμιότυπο από το ατμοσφαιρικό θρίλερ που γυρίζεται στην Πράγα
Έφτασε τις 718,6 εκατ. προβολές
Η Pop Mart και η Sony Pictures ανακοίνωσαν τη μεταφορά των δημοφιλών λούτρινων στο σινεμά
H αντισυμβατική βιογραφία της πιο αινιγματικής λογοτεχνικής μορφής
Ο θρύλος της υποκριτικής θα «πρωταγωνιστήσει» στο δράμα «As Deep As the Grave»
Οι πρώτες σκηνές από το φινάλε της επικής τριλογίας του Ντενί Βιλνέβ ενθουσιάζουν τους fans
Μια διαφορετική και αρκετά έξυπνη sci-fi περιπέτεια
Δράμα με φόντο τον γεμάτο λάμψη κόσμο της υψηλής ραπτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.