Κινηματογραφος

Έιντριεν Μπρόντι: Δεν πίστευα ποτέ πως θα μου δοθεί ξανά μία τέτοια στιγμή

Ο 51χρονος ηθοποιός ήταν εμφανώς συγκινημένος στη σκηνή των Χρυσών Σφαιρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Έιντριεν Μπρόντι
Έιντριεν Μπρόντι: Δεν πίστευα ποτέ πως θα μου δοθεί ξανά μία τέτοια στιγμή © Amy Sussman/Getty Images

Έιντριεν Μπρόντι: Οι δηλώσεις του συγκινημένου πρωταγωνιστή στη σκηνή των Χρυσών Σφαιρών μετά την κατάκτηση του βραβείου Καλύτερου Ηθοποιού σε Δράμα

Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο 51χρονος Έιντριεν Μπρόντι στη σκηνή των Χρυσών Σφαιρών το βράδυ της Κυριακής, δηλώνοντας ευγνώμων και ταπεινόφρων για τη νίκη του στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού σε Δράμα.

Ο Έιντριεν Μπρόντι απέσπασε το αγαλματίδιο χάρη στην ερμηνεία του ως Λάζλο Τοθ στην ταινία «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, η οποία ακολουθεί έναν Ούγγρο αρχιτέκτονα που μεταναστεύει στην Αμερική μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου. Το φιλμ απέσπασε επίσης το κορυφαίο βραβείο του θεσμού, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην Κατηγορία Δράμα.

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» δήλωσε ο Μπρόντι κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του. «Έχω πολλά να σας πω αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Στην καρδιά του “The Brutalist” είναι μία ιστορία για τη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος ως δημιουργικό ον». Ο Μπρόντι ευχαρίστησε τους υπόλοιπους υποψηφίους της κατηγορίας (μεταξύ των οποίων οι Κόλμαν Ντομίνγκο, Ντάνιελ Κραίγκ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Σεμπάστιαν Σταν και Ρέιφ Φάινς), καθώς και τους δημιουργούς του φιλμ, Μπρέιντι και Μόνα Κόρμπετ, το πλήρωμα της ταινίας, τους παραγωγούς, το στούντιο αλλά και τους γονείς του: «Πάντα λέω πως η μητέρα μου με επηρέασε περισσότερο ως καλλιτέχνη, αλλά Μπαμπά, εσύ είσαι το θεμέλιο αυτής της οικογένειας» δήλωσε συγκινημένος ο 51χρονος ηθοποιός.

Ο Μπρόντι ευχαρίστησε επίσης τη σύντροφό του, Τζορτζίνα, και δήλωσε πως «πριν από λίγο καιρό, δεν πίστευα καθόλου πως μία τέτοια στιγμή θα μου δινόταν για ακόμη μία φορά».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπρόντι είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, μετά την υποψηφιότητά του για την ταινία «The Pianist» του 2002. Ο Μπρόντι έμελλε να αποσπάσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το εν λόγω φιλμ σε ηλικία μόλις 29 ετών, και είναι, μέχρι και σήμερα, ο νεαρότερος ηθοποιός που έχει τιμηθεί με το εν λόγω βραβείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY