- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Χάρης Βαφειάδης αναδεικνύει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας
Η πρώτη του ταινία «Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος» ισορροπεί άνετα μεταξύ κωμωδίας και δράματος
Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος του Χάρη Βαφειάδη: Κριτική για την ταινία με τους Θάνο Τοκάκη, Μιχάλη Συριόπουλο, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη
Κάποια πράγματα πήγαν λάθος στη ζωή του Φάνη, κάποτε «διάσημου» (ήταν ο πρώτος νικητής του «Big Brother») που έχασε την οικογένειά του και τώρα ντύνεται Σπαρτιάτης στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας για να βγάζουν φωτογραφίες οι τουρίστες. Κάτι αντίστοιχο όμως συνέβη και με τον χρηματιστή Παύλο που έχασε τη δουλειά του, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.
Η έναρξη του κατήφορου που πήρε η ζωή των δύο αντρών δεν δηλώνεται ποτέ. Αρκούμαστε στην παράλληλη παρακολούθηση των δύο ιστοριών που κάποια στιγμή θα συναντηθούν με αφορμή ένα σκυλάκι, χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ ποια ήταν τα πράγματα που πήγαν λάθος. Τα φανταζόμαστε όμως άνετα. Ο Χάρης Βαφειάδης στην πρώτη ταινία του έχει τη διαύγεια και τις γόνιμες ιδέες για να αφηγηθεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία μέσω της οποίας αναδεικνύονται οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Προφανώς και η οικονομική κρίση του 2008 τις διογκώνει, αλλά αυτό δεν είναι απαγορευτικό για την αφηγηματική δεινότητα ενός φιλμ που ισορροπεί άνετα μεταξύ κωμωδίας και δράματος. Υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία (η σατυρική ματιά για τα ανδρικά πρότυπα κουμπώνει άψογα με το καυστικό σχόλιο για την ελληνική φούσκα των 00s), αλλά και κάποια αρνητικά που εντοπίζονται στις κάπως σχηματικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.