Κινηματογραφος

Ο Bret Easton Ellis ανακοίνωσε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την ταινία τρόμου «Relapse»

«Θα έχει τις πινελιές μου: σεξ, ναρκωτικά και παράνοια» δήλωσε ο σπουδαίος συγγραφέας που θα σκηνοθετήσει το πρώτο του φιλμ

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Bret Easton Ellis ανακοίνωσε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την ταινία τρόμου «Relapse»
© Carlos Alvarez/Getty Images/Ideal Image

Ο συγγραφέας Μπρετ Ίστον Έλις θα σκηνοθετήσει την ταινία τρόμου «Relapse» - Τι δήλωσε για το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Πολλά από τα μυθιστορήματα του Μπρετ Ίστον Έλις, που συνήθως έχουν ως θέματα τη βία και την παράνοια, έχουν μεταφερθεί κατά καιρούς στη μεγάλη οθόνη με μεγάλη επιτυχία. Από το «Λιγότερο από μηδέν» (1987), με πρωταγωνιστές τον Άντριου ΜακΚάρθι και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και το “American Psycho” (2000), της Μαίρη Χάρον, με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, μέχρι το “Rules of Attraction” (2002), του Ρότζερ Άβαρι και το πιο πρόσφατο έργο του συγγραφέα, “The Shards”, που θα μεταφερθεί σε ταινία για το HBO από τον σκηνοθέτη του “Call Me by Your Name” (2017), Λούκα Γκουαντανίνο, οι ιστορίες του Έλις έχουν αποτελέσει τη βάση για πολλές καλτ ταινίες, που έχουν γίνει μέρος της ποπ κουλτούρας. Τώρα, ο συγγραφέας ετοιμάζει την πρώτη του απόπειρα ως σκηνοθέτης, το “Relapse”, μια ταινία τρόμου με τις δικές του χαρακτηριστικές πινελιές, που θα λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες.

Αν και το “Relapse” θα είναι η πρώτη ταινία του Έλις στην οποία θα αναλάβει τον ρόλο του σκηνοθέτη, ο συγγραφέας έχει κατά καιρούς συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Χόλιγουντ. Συγκεκριμένα, έχει γράψει τέσσερα σενάρια για ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Canyons” και “Smiley Face Killers”. Στο “Relapse”, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Έλις στο περιοδικό Variety, θα πρωταγωνιστεί ο Τζόζεφ Κουίν, γνωστός για τον ρόλο του ως Έντι, στην τελευταία σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix, “Stranger Things”.

Η ταινία θα πραγματεύεται την ιστορία του Ματ Κάλλεν (Κουίν), ενός νεαρού άντρα που γίνεται μάρτυρας ενός θηριώδους θανάτου σε ένα οργιαστικό πάρτι και αμέσως μετά αποφασίζει να μπει στην αποτοξίνωση. Τρεις μήνες αργότερα, ο Ματ μένει πια στο σπίτι των γονιών του, στο Λος Άντζελες και καθώς προσπαθεί να τακτοποιήσει τη ζωή του, το παρελθόν του επιστρέφει για να τον στοιχειώσει. «Ο Ματ πέφτει ξανά στα ναρκωτικά, καθώς μία μυστηριώδης παρουσία αρχίζει να αναπτύσσεται γύρω του, ώσπου το τέρας που τον στοιχειώνει από όταν ήταν ακόμα έφηβος αποκαλύπτεται» αναφέρει η σύνοψη της ταινίας. «Η ψυχολόγος του προσπαθεί να τον βοηθήσει, πεπεισμένη πως το τέρας βρίσκεται στο μυαλό του Ματ».

Ο συγγραφέας Μπρετ Ίστον Έλις θα σκηνοθετήσει την ταινία τρόμου «Relapse» - Τι δήλωσε για το κινηματογραφικό του ντεμπούτο
© EPA/ARNO BURGI

«Θα έχει τις πινελιές μου: σεξ, ναρκωτικά και παράνοια» δήλωσε ο Έλις χαρακτηριστικά. «Επίσης θα είναι διασκεδαστικό, πλούσιο και μια εμπορική ταινία που πολύς κόσμος θα ευχαριστηθεί». Ο συγγραφέας ανακοίνωσε επίσης πως η ταινία θα αποτίνει ένα φόρο τιμής στις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 1970 και θα μπερδεύει τα όρια μεταξύ του αληθινού και του φανταστικού, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τα περισσότερα έργα του. Εκείνο που θα κάνει την ταινία ξεχωριστή είναι το μέρος όπου θα διαδραματίζεται, καθώς ελάχιστες είναι οι ταινίες τρόμου που λαμβάνουν χώρα στο Λος Άντζελες της υψηλής κοινωνίας.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η SND, που περιέγραψε το “Relapse” ως μία body horror ταινία τρόμου, στα ίχνη του “Alien” (1979), του “Thing” (1982) και των ταινιών του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Ο Έλις, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και το σενάριο της ταινίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ