- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Star Wars: Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ δεν ήθελε τον ρόλο του Όμπι-Ουάν Κενόμπι
«Δεν πίστευα ότι έχει κάποια σχέση με μένα»
Star Wars: Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ δεν ήθελε τον ρόλο του Όμπι -Ουάν Κενόμπι - «Δεν πίστευα ότι έχει κάποια σχέση με μένα»
O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ αποκάλυψε ότι αρχικά δεν ήθελε να υποδυθεί τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι στο «Star Wars» και παραδέχθηκε: «Δεν πίστευα ότι έχει κάποια σχέση με μένα».
Ο Σκωτσέζος ηθοποιός είπε ότι ετοιμαζόταν να αναλάβει ρόλο σε άλλη ταινία προτού εμφανιστεί στο «Star Wars: Episode I – The Phantom Menace» το 1999.
«Πίστευα, εκείνη τη στιγμή, ότι ήμουν ηθοποιός του Ντάνι Μπόιλ. Η ταινία "The Beach" ήταν πιο σημαντική και το εννοούσα, δεν ήταν επίπολαιο. Ζήτησα συμβουλές από πολλούς ανθρώπους» εξήγησε ο ηθοποιός, ο οποίος συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ σύμφωνα με το Variety.
«Είμαι χαρούμενος που είμαι αυτός ο χαρακτήρας για πολλούς ανθρώπους, αλλά όταν βγήκαν αυτές οι ταινίες Star Wars, δεν ήταν δημοφιλείς. Ήταν δύσκολο. Η πρώτη ταινία δέχθηκε αρνητικές κριτικές και έπρεπε να γυρίσουμε άλλες δύο! Ήταν περίεργο να παίζεις σε μια ταινία που δεχόταν επικρίσεις».
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ο ΜακΓκρέγκορ επιλέχθηκε για τον ρόλο στη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας, ήταν πιο διάσημος για τις συνεργασίες του με τον Βρετανό σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, τις ταινίες «Trainspotting» και «A Life Less Ordinary».
ΜακΓκρέγκορ: Παραλίγο να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «The Beach»
Στην ταινία περιπέτειας «The Beach» του 2000 σε σκηνοθεσία Μπόιλ ο ΜακΓκρέγκορ είχε αρχικά επιλεγεί ως ο πρωταγωνιστής της προτού αντικατασταθεί τελικά από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Ο ΜακΓκρέγκορ ήρθε σε επαφή με την υποκριτική βλέποντας τον θείο του, Ντένις Λόσον.
«Πρέπει να τον είδα πρώτα στο θέατρο, μια τεράστια εμπειρία για ένα παιδί και μετά στην τηλεόραση. Στη συνέχεια συμμετείχε σε μια ταινία με τίτλο Star Wars. Μας ενθουσίασε».
Παρά τις φήμες, δεν ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.
«Ο θείος μου εξακολουθεί να παραξενεύεται που το Star Wars είχε τέτοιο αντίκτυπο. Ήθελα να γίνω σαν εκείνον, αλλά επίσης με συγκίνησε βαθιά. Του το είπα όταν ήμουν 9 και μου είπε: Γύρνα πίσω σε μένα όταν μεγαλώσεις» σημείωσε.
Ο ηθοποιός τόνισε ότι του άρεσε η σειρά «Obi-Wan Kenobi» στην οποία συμμετείχε λέγοντας όμως ότι συμβαίνουν πολλά στη Disney και δεν υπάρχουν ακόμη συζητήσεις για τη δεύτερη σεζόν.
«Θα ήθελα πολύ να γυρίσω τη δεύτερη σεζόν, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια συζήτηση», τόνισε ο ΜακΓκρέγκορ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
«Μου αρέσει να δουλεύω με ηθοποιούς, δεν θέλω να τους αντικαταστήσω», ανέφερε ο σκηνοθέτης
Ο Βρετανός ηθοποιός προσπέρασε τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Χένρι Κάβιλ
Ουρές και μεγάλη αγάπη για τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στα σινεμά της Αθήνας και της επαρχίας
Θα προβληθούν συνολικά 64 ταινίες από 46 χώρες, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνονται ιστορίες τόλμης, αναζήτησης και μετάβασης
Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής
Η ετήσια διοργάνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει από 3 έως 18 Δεκεμβρίου - Μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε εισιτήριο για όλο το φεστιβάλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.