Κινηματογραφος

Παράνομο DVD της νέας ταινίας του Λάνθιμου, «Poor Things» πουλήθηκε στο Ebay

Ξεπέρασε τα 300 δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παράνομο DVD της νέας ταινίας του Λάνθιμου, «Poor Things» πουλήθηκε στο Ebay
Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου πουλήθηκε στο Ebay για 300 δολάρια © ΕΡΑ / NEIL HALL

Πλειοδότης έδωσε 300 δολάρια για παράνομo DVD της νέας ταινίας του Λάνθιμου, «Poor Things» 

Περισσότερα από 300 δολάρια για ένα DVD του «Poor Things» έδωσε ένας χρήστης του eBay, θέλοντας να είναι από τους πρώτους κατόχους της ταινίας που ακόμα προβάλλεται στους κινηματογράφους.

POOR THINGS | “Dancing Scene” Clip | Searchlight Pictures

Το αποτέλεσμα και τα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών εκκίνησε το παρεμπόριο, έτσι μετά τη βράβευση της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, το μοναδικό DVD που υπήρχε διαθέσιμο στο eBay ξεπέρασε τα 300 δολάρια με τον χρήστη noodle418 να πουλάει ένα σπάνιο προϊόν, που όμως κανονικά απαγορεύεται να εκμεταλλευτεί εμπορικά.

Σε μια εποχή που αρκετές χώρες έχουν βγει από τον χώρο της παραγωγής και διανομής οπτικών δίσκων, τα συγκεκριμένα DVD διανέμονται αποκλειστικά σε μέλη επιτροπών με μοναδικό στόχο και σκοπό την ψηφοφορία. Υπάρχει δε ρητή απαγόρευση ως προς τη μεταπώληση. Ακριβώς λόγω της σπανιότητας τους, οι συλλέκτες κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τα βρουν και να τα αποκτήσουν με κάθε τρόπο.

Παράνομο DVD της νέας ταινίας του Λάνθιμου, «Poor Things» πουλήθηκε στο Ebay
© ΕΡΑ / ALLISON DINNER

Πολλές ταινίες διακινούνται πειρατικά πριν βγουν στις αίθουσες

Τα στούντιο - δικαιολογημένα - έχουν εναντιωθεί σε αυτήν την πρακτκική, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι νέοι παραλήπτες τους δεν έχουν πάντα την ευαισθησία να προστατέψουν την πνευματική ιδιοκτησία του προϊόντος που ναι μεν αγόρασαν αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύεται να το έχουν στην κατοχή τους. Από τους νέους κατόχους, αρκετές από αυτές τις ταινίες συμπιέζονται και διακινούνται πειρατικά ακόμα και πριν βγουν στις αίθουσες.

Στο παρελθόν, η Ακαδημία έχει διαγράψει μέλος που δάνεισε ταινία σε μη δικαιούχο και εκείνος την διέρρευσε. Έκτοτε, πολλά στούντιο επιλέγουν την ψηφιακή παραχώρηση ταινιών προς αξιολόγηση ή τα προσωπικά υδατογραφημένα δισκάκια.

Για την ιστορία, ο πλειστηριασμός ξεκίνησε από 4,99 δολάρια για να καταλήξει σε πάνω από τα 300.

Πηγή: ertnews

               

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ