Κινηματογραφος

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αποθέωσε το Netflix

Τι ανέφερε για τον έλεγχο ποιότητας συγκριτικά με το Χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αποθέωσε το Netflix
Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αποθέωσε το Netflix © EPA

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αποθέωσε το Netflix - Τι ανέφερε για τον έλεγχο ποιότητας συγκριτικά με το Χόλιγουντ

Μπορεί αρκετοί σκηνοθέτες να έχουν εκφράσει κατά καιρούς την αντίθεσή τους με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, κυρίως με το Netflix, και τις επιπτώσεις τους στην βιομηχανία του κινηματογράφου αλλά ο Ντέιβιντ Φίντσερ δεν ανήκει σε αυτούς.

Ο Φίντσερ όχι μόνο δεν καταδικάζει αλλά έχει συνεργαστεί με το Netflix και τονίζει πως η κινηματογραφική βιομηχανία πρέπει να αποδεχθεί ότι η υπηρεσία που προσφέρουν οι πλατφόρμες αυτές αποτελεί τη «βέλτιστη αναπαράσταση» των ταινιών σε σχέση με την εμπειρία του κινηματογράφου.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Εχω δουλέψει με τα περισσότερα από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Οταν τους λες ότι θες να κάνεις αυτά τα ειδικά εφέ σε 4K η πρώτη τους απάντηση είναι γιατί πρέπει να το κάνω τόσο ακριβό; Το Netflix δεν αμφισβήτησε ποτέ αυτό το είδος επιλογής. Υιοθέτησαν ένα βιομηχανικό πρότυπο που ήταν λογικό για τους κινηματογραφιστές. Το Netflix έχει μακράν τον καλύτερο έλεγχο ποιότητας σε όλο το Χόλιγουντ», δήλωσε ο Φίντσερ.

«Ξέρετε, δεν θα σώσουμε τον κινηματογράφο περιορίζοντας το home entertainment. Για να συμβεί αυτό, ο κινηματογράφος θα έπρεπε να γίνει ένας χώρος αιχμής, και όχι αυτό το υγρό, μυρωδάτο και λιπαρό μέρος που εξακολουθεί να, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τσιγκουνεύεται όλα τα απαραίτητα έξοδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλη αυτή τη νοσταλγία για να κάνουμε επιτέλους το σωστό ερώτημα: ποιος προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία των ταινιών σήμερα;», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ