Ο Αλεξάντερ Πέιν παρουσίασε τη νέα του ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
«Τα παιδιά του χειμώνα»: Η νέα δημιουργία του διακεκριμένου ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη
64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ο Ελληνοαμερικανός Αλεξάντερ Πέιν παρουσίασε τη νέα του ταινία, «Τα παιδιά του χειμώνα».
Με βασικό πρωταγωνιστή έναν καθηγητή κολεγίου που διδάσκει αρχαιοελληνική ιστορία και πολιτισμό κάνει τον γύρο του κόσμου η νέα ταινία ενός από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά, αγαπημένου φίλου του Φεστιβάλ, βραβευμένου με δύο Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος την Κυριακή 2 Νοεμβρίου παρουσίασε στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα» (The Holdovers). Το φιλμ έχει προβληθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Στη συνέντευξή τύπου μετά την προβολή της ταινίας, ο Αλεξάντερ Πέιν μίλησε για την επιλογή των πρωταγωνιστών και τον Πολ Τζιαμάτι που του εμπιστεύτηκε το δύσκολο ρόλο του δασκάλου, λέγοντας ότι ήταν σίγουρος για την επιτυχία.
«Αλλά με άλλους πρωταγωνιστές – νέους σπουδαστές του κολλεγίου κάθισα αρκετές εβδομάδες μέχρι που τους έβαλα στο πετσί των ρόλων τους», είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός της ταινίας, σε σενάριο Ντέιβιντ Χέμινγκσον.
Ένα ταξίδι αυτογνωσίας στη νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν
Η ταινία του, που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου 2024, είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με το τρυφερό άγγιγμα και χιούμορ του Αλεξάντερ Πέιν, που μας μεταφέρει σε ένα διακεκριμένο αμερικανικό κολλέγιο, στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τη δεκαετία του 1970.
Ο Αλεξάντερ Πέιν μίλησε, επίσης, για μια ιστορία συμφιλίωσης και συνύπαρξης δασκάλου με μαθητή, η οποία ισορροπεί υποδειγματικά ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία, υπενθυμίζοντάς μας ότι η επαφή και η λύτρωση μπορούν να φυτρώσουν ακόμη και στο πιο άγονο έδαφος, τις πιο ανύποπτες στιγμές.
Ένας δύστροπος καθηγητής είναι αναγκασμένος να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη του κολλεγίου, επιφορτισμένος με το καθήκον να προσέχει τους λίγους σπουδαστές, οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους. Σε αυτό το σκηνικό απομόνωσης, όπου το κρύο και το χιόνι «καταπίνουν» τα πάντα, ο καθηγητής θα αναπτύξει μια απίθανη σχέση με έναν απείθαρχο αλλά συγχρόνως ιδιοφυή μαθητή, ο οποίος προέρχεται από ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και με την αρχιμαγείρισσα του κολλεγίου, η οποία θρηνεί για την απώλεια του γιου της στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι τρεις αταίριαστοι χαρακτήρες, ο καθένας τους φορτωμένος με βαθιές πληγές, θα έρθουν κοντά.
Ο Αλεξάντρ Πέιν μίλησε στη συνέντευξη τύπου και για την κοινωνική ανισότητα, λέγοντας: «Οι γιοι των πλουσίων έχουν τα εφόδια και ευκαιρίες να σπουδάζουν στα κολλέγια και να προχωρήσουν στη ζωή με καλή μόρφωση. Και αυτό πάντα γίνεται, και κάπου αυτό πρέπει να σταματήσει…».
Η ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου 2024, από την Tanweer.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας σπουδαίας διαδρομής στον χώρο του animation
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.