- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Occupied City»: Το τρέιλερ του τετράωρου ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο Στιβ ΜακΚουίν
Με θέμα τις ναζιστικές φρικαλεότητες εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού στο Άμστερνταμ


«Occupied City»: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ του τετράωρου ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο Στιβ ΜακΚουίν - Στο επίκεντρο το Άμστερνταμ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο απόηχος της ναζιστικής κατοχής στο Άμστερνταμ αντηχεί στο ντοκιμαντέρ του Στιβ ΜακΚουίν «Occupied City», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.
Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων, δόθηκε στην δημοσιότητα ένα τρέιλερ από τις Regency Enterprises, A24 και Film4.
Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 4 ωρών και 22 λεπτών περνά από πλατεία σε πλατεία και από δρόμο σε δρόμο στο σημερινό Άμστερνταμ, εντοπίζοντας 130 σημεία όπου οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν φρικαλεότητες εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού.
Τα ναζιστικά στρατεύματα εισήλθαν για πρώτη φορά στην πόλη τον Μάιο του 1940.
«Σύντομα, οι Ναζί άρχισαν να απαγορεύουν στους Εβραίους την είσοδο σε πάρκα, πισίνες, καταστήματα, καφετέριες και σχολεία» αναφέρει η ηθοποιός Μέλανι Χάιαμς, σε ρόλο αφηγήτριας στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, και προσθέτει: «Το 1941 άρχισαν να τους συλλαμβάνουν».

Το υψηλότερο ποσοστό θανάτων Εβραίων στην Ολλανδία
Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ολλανδία καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων Εβραίων στη Δυτική Ευρώπη, με το 75% του εβραϊκού πληθυσμού να χάνεται, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60.000 μόνο στο Άμστερνταμ.
«Το παρελθόν συγκρούεται με το αβέβαιο παρόν στο ντοκιμαντέρ του Στιβ ΜακΚουίν “Occupied City”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο “Atlas of an Occupied City (Amsterdam 1940-1945)” της Μπιάνκα Στίγκτερ», αναφέρει η ανακοίνωση για την ταινία.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο ΜακΚουίν, ζει σήμερα στο Άμστερνταμ με την οικογένειά του.
«Το να περπατώ σε έναν δρόμο και να βλέπω ένα μικρό άγαλμα και να ανακαλύπτω ότι εδώ συγκεντρώθηκαν και εκτελέστηκαν 15 άνθρωποι επειδή κάποιος είχε δολοφονήσει έναν Γερμανό στρατιώτη ήταν πολύ σοκαριστικό για εμένα», είχε δηλώσει στο Deadline λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη του δήλωση με ένα αστείο για τον 'Αντριεν Μπρόντι
Πόσο δύσκολο είναι για μια σταρ του Χόλιγουντ να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;
Σε αυτές επιστρέφει για να αντλήσει έμπνευση
Συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ - Ξεπέρασε το Star Wars
Ο Νοτιοαφρικανός Νιλ Μπλόμκαμπ θα αναλάβει το remake του κλασικού φιλμ επιστημονικής φαντασίας
Για το «Rosetta» κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1999
Παράλληλα βραβευτήκαν ντοκιμαντέρ και podcast από άλλους φορείς
Η χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, τα γυρίσματα στην Ελλάδα και οι διεθνείς αντιδράσεις στα social media
Αναφέρεται ότι «δεν είναι φίλες» και έχουν πολιτικές διαφορές
Εντυπωσιάζουν οι παγκόσμιες εισπράξεις του «The Monkey» - Με προϋπολογισμό μόλις 10 εκατ. δολαρίων
Στροφή στην υποκριτική καριέρα του «The Rock» - Τεράστιος ο προϋπολογισμός του φιλμ
Εν μέσω φημών για διαπληκτισμούς στην πρεμιέρα
Η σειρά «Living, Breathing New York» βασίζεται στη λίστα του σκηνοθέτη και θα προβληθεί από τον κινηματογράφο «Roxy»
«Δεν θα γυρίσω άλλη ταινία φέτος», δηλώνει η πολυβραβευμένη ηθοποιός
Βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Στίβεν Κίνγκ - Δείτε το πρώτο τρέιλερ
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χιρόσι Σακουραζάκα
Στην Ελλάδα γυρίζεται μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες των επόμενων ετών
Υπέστη «κακομεταχείριση, χειραγώγηση και προδοσία» τα τελευταία χρόνια της ζωής του
Σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι του «Top Gun: Maverick»
Η Disney εμφανίζεται σε δεινή θέση και χωρίς να ξέρει πώς να χειριστεί τη Ρέιτσελ Ζίγκλερ – Τι έχει συμβεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.