- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα»: Στις Νύχτες Πρεμιέρας το ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου
Γυρίστηκε στη Μαδαγασκάρη σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
«Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα»: Στις Νύχτες Πρεμιέρας το ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Το νέο ντοκιμαντέρ «Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα», σε σκηνοθεσία Νατάσσας Μπλάτσιου, που γυρίστηκε στη Μαδαγασκάρη, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, φιλοξενείται στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (27 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2023).
Στη νοτιοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης που πλήττεται από έναν ακόμα τροπικό κυκλώνα, η Titi, μια Νιγήρια νοσηλεύτρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ταξιδεύει σε δυσπρόσιτες περιοχές και δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια σε μια από τις καταστροφικότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης: τον παιδικό υποσιτισμό.
Η Μαδαγασκάρη είναι μία από τις πιο εκτεθειμένες χώρες στον κόσμο σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κυκλώνας Freddy που χτύπησε τη χώρα τον Φεβρουάριο του 2023, ήταν ο έκτος στη σειρά σε διάστημα 14 μηνών και άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις επιπτώσεις στη ζωή των Μαλαγκάσι, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να συνέλθουν από τα αλλεπάλληλα κλιματικά σοκ. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από τις καλλιέργειές τους που καταστρέφονται. Χωρίς τροφή, ο υποσιτισμός, ιδιαίτερα στα παιδιά, εντείνεται.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λειτουργούν προγράμματα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Η Titi, η κεντρική ηρωίδα του ντοκιμαντέρ, έμεινε έναν χρόνο στη Μαδαγασκάρη ως υπεύθυνη νοσηλευτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης.
Σαρωτική στο πέρασμά της, απαιτητική με τους συνεργάτες της, τρυφερή και βαθιά αφοσιωμένη στους ασθενείς της, η Titi δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα ενάντια στον παιδικό υποσιτισμό: «Δεν καταφέραμε πολλά σήμερα» λέει, ενώ έχει πια νυχτώσει κι εκείνη συνεχίζει ακούραστα να εξετάζει παιδιά φορώντας στο κεφάλι της έναν φακό νυκτός.
Το ντοκιμαντέρ «Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα», διάρκειας 28 λεπτών, θα συμμετάσχει στις Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.
Πληροφορίες προβολής
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 στον κινηματογράφο Δαναός 1 (Λεωφόρος Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου).
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια εδώ.
Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφόρος Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map
Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Νατάσσα Μπλάτσιου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Ζιώγας
Μοντάζ: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Σχεδιασμός ήχου – μιξάζ: Βάλια Τσέρου
Yπεύθυνη παραγωγής: Μήτση Περσάνη (MSF)
Τοπικός συντονισμός – διερμηνεία: Tojo Michel
29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023. Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά .
Περισσότερες πληροφορίες στα site του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: facebook | twitter
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.