Κινηματογραφος

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει στον κινηματογράφο - Νέο τρέιλερ για το «Coup de Chance»

Σκηνοθετικό comeback έπειτα από τριετή απουσία, με την 50η του ταινία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γούντι Άλεν: Νέο τρέιλερ για το «Coup de Chance» - Η πεντηκοστή ταινία του διάσημου σκηνοθέτη κάνει πρεμιέρα στη Βενετία.
Νιλς Σνάιντερ και Λου Ντε Λάαζ στο «Coup de Chance» του Γούντι Άλεν © IMDb

Γούντι Άλεν: Νέο τρέιλερ για το «Coup de Chance» - Η πεντηκοστή ταινία του διάσημου σκηνοθέτη κάνει πρεμιέρα στη Βενετία.

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν «Coup de Chance», με αγγλικούς υπότιτλους. Πρόκειται για το πεντηκοστό φιλμ του διάσημου σκηνοθέτη, αλλά και το πρώτο στα γαλλικά.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν, το «Rifkin's Festival», το οποίο δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Και στην ηλικία των 87, πολλοί δεν περίμεναν ότι ο Άλεν θα συνεχίσει να εργάζεται μετά την πανδημία.

Ωστόσο, ο βετεράνος δημιουργός επιμένει, με μια νέα ταινία που θα κάνει ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Βενετίας τον επόμενο μήνα. Θα είναι ανησυχητική η παρουσία του Άλεν στο Lido, δεδομένων των καταγγελιών που αντιμετωπίζει;

Ο δημιουργικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δεν ενδιαφέρεται, λέγοντας «δεν βλέπω πού είναι το ζήτημα», σχετικά με τον Άλεν και τον ομότεχνό του Ρομάν Πολάνσκι, καθώς αμφότεροι ταξιδεύουν στη Βενετία με νέες ταινίες.

Coup De Chance (2023) - Official Trailer with English Subtitles (AU)

«Coup de Chance»: Η υπόθεση της 50ης ταινίας του Γούντι Άλεν

Τι πραγματεύεται η τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν; Στο βίντεο της Sharmill Films στο YouTube για το νέο τρέιλερ του «Coup de Chance», αναφέρεται ότι «διαγράφει την ιστορία δύο νεαρών που ο δεσμός τους οδηγεί σε συζυγική απιστία και τελικά σε έγκλημα».

Στην επίσημη σύνοψη του «Coup de Chance», σημειώνονται τα εξής:

Η Fanny και ο Jean έχουν τα πάντα, είναι το ιδανικό ζευγάρι: γεμάτοι στην επαγγελματική τους ζωή, ζουν σε ένα υπέροχο διαμέρισμα στις πολυτελείς συνοικίες του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο την πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν.

Αλλά όταν η Φάνι συναντά τυχαία τον Αλέν, έναν πρώην φίλο από τα χρόνια του γυμνασίου, γαντζώνεται αμέσως. Βλέπουν ξανά ο ένας τον άλλον και, πολύ γρήγορα, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά…

Γούντι Άλεν: Νέο τρέιλερ για το «Coup de Chance» - Η πεντηκοστή ταινία του διάσημου σκηνοθέτη κάνει πρεμιέρα στη Βενετία.
Ο Γούντι Άλεν γράφει και σκηνοθετεί το «Coup de Chance» © EPA/Gorka Estrada

Στο «Coup de Chance» πρωταγωνιστούν οι Lou de Laâge, Valérie Lemercier, Melvil Poupaud και Niels Schneider. Συμμετέχουν επίσης οι Grégory Gadebois, Elsa Zylberstein, Sara Martins και Bárbara Goenaga.

Ο Άλεν γράφει και σκηνοθετεί το «Coup de Chance», όπως κάνει συνήθως για τις ταινίες του. Ο Vittorio Storaro επιστρέφει για να συνδράμει ως διευθυντής φωτογραφίας, αφού το έκανε για τις τελευταίες τέσσερις ταινίες του σκηνοθέτη.

Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας στις αμερικανικές αίθουσες για το «Coup de Chance», αλλά η ταινία βγαίνει στις γαλλικές αίθουσες μετά την πρεμιέρα της στη Βενετία στις 27 Σεπτεμβρίου.

(Με πληροφορίες του The Playlist)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ