Κινηματογραφος

Αυτοί είναι οι αστέρες που είναι υποψήφιοι να γίνουν μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας

Ποια είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τέιλορ Σουίφτ
Η Τέιλορ Σουίφτ © EPA/CAROLINE BREHMAN

Αμερικανική Ακαδημία: Αυτά είναι τα υποψήφια νέα μέλη της - Ποια είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέστειλε προσκλήσεις νέων μελών σε 398 καλλιτέχνες και ανθρώπους του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων, συγκαταλέγεται η Τέιλορ Σουίφτ, ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζόναθαν Κι Κουάν, ο πρωταγωνιστής του «Elvis» Όστιν Μπάτλερ, η Κέκε Πάλμερ και ο The Weeknd.

Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι, 22 βραβευμένοι και 76 υποψήφιοι με Όσκαρ, όπως οι «Daniels», το ταλαντούχο δίδυμο σκηνοθετών, παραγωγών και σεναριογράφων του «Everything Everywhere All at Once» Νταν Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ, οι οποίοι πρέπει να επιλέξουν μία κατηγορία καθώς και οι ηθοποιοί Πολ Μέσκαλ, Στέφανι Χσου και Κέρι Κόντον.

Τα περισσότερα από τα υποψήφια νέα μέλη προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί του "RRR" Ραμ Τσαράν και Τζούνιορ Ν.Τ.Ρ. καθώς και η πρωταγωνίστρια του "Holy Spider" Ζάχρα Αμίρ Εμπραχίμι.

Ανάμεσα στα ονόματα που έλαβαν πρόσκληση συγκαταλέγονται οι Λασάνα Λιντς Νίκολας Χουλτ, Μπιλ Χέιντερ, Πολ Ράιζερ, Σέλμα Μπλερ και ο πρωταγωνιστής των "Goonies" Ρόμπερτ Τζον Ντάβι καθώς και οι σκηνοθέτες Τζόζεφ Κοσίνσκι, Έντβαρντ Μπέργκερ και Κάρλος Λόπες Εστράδα.

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery Ντέιβιντ Ζάσλαβ, η Τζοάνα Βισέντε και η Τζάνετ Πίρσον.

Αν και οι 398 αποδεχτούν την πρόσκληση της Ακαδημίας, πλέον αυτή θα απαριθμεί σε 10.817 (από 10.665 πέρυσι) ενώ 9.375 θα έχουν δικαίωμα ψήφου για την 96η απονομή των Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου 2024.

Οπως αναφέρει το Variety από τα νέα μέλη το 40% είναι γυναίκες και το 52% προέρχεται από 51 χώρες έξω από τις ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ