Κινηματογραφος

Ο Νίκολας Κέιτζ ετοιμάζεται να υποδυθεί τον κόμη Δράκουλα και περιγράφει την τοξική σχέση με τον... Ρένφιλντ

«Για μένα, ο Δράκουλας αφορούσε πάντα την αγάπη και την εξορία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκολας Κέιτζ
Νίκολας Κέιτζ © WikiMedia Commons

Ο Νίκολας Κέιτζ ετοιμάζεται να υποδυθεί τον κόμη Δράκουλα και περιγράφει την τοξική σχέση με τον... Ρένφιλντ - «Για μένα, ο Δράκουλας αφορούσε πάντα την αγάπη και την εξορία»

Μπορεί η ταινία «Renfield» να μην έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά ο Νίκολας Κέιτζ σκέφτεται ήδη κάποια στιγμή να μελετήσει και πάλι τον ρόλο του. Αφού έλαβε το βραβείο Variety Legend & Groundbreaker στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ηθοποιός είπε ότι θα ήθελε να εξερευνήσει τον αιμοβόρο υπηρέτη του κόμη Δράκουλα ακόμα πιο βαθιά.

«Αυτός είναι ο τέλειος χρόνος για τον Δράκουλα σε αυτή την ταινία. Αλλά δεν θα με πείραζε να εξερευνήσω πώς ο Δράκουλας έγινε Δράκουλας; Πώς έγινες αυτός ο τύπος; Θέλω να αφιερώσω χρόνο για να το απεικονίσω, για να δω πώς έφτασε εκεί», εξήγησε ο Κέιτζ κατά τη διάρκεια συζήτησης όταν ρωτήθηκε ποιόν ρόλο θα ήθελε να ξαναδεί. «Για μένα, ο Δράκουλας αφορούσε πάντα την αγάπη και την εξορία. Είναι αγάπη χωρίς ανταπόκριση, και τελικά, αν δεν πάρεις πίσω την αγάπη, όλα πηγαίνουν άσχημα. Θέλω να το κοιτάξω».

Το «Renfield», σε σκηνοθεσία Κρις ΜακΚέι, είναι μια «εντελώς διαφορετική εκδοχή» του Δράκουλα. Με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Χουλτ, ο δευτερεύων χαρακτήρας του Κέιτζ είναι ένα ναρκισσιστικό αφεντικό.

«Πρόκειται για μια τοξική σχέση μεταξύ του Ρένφιλντ και του Δράκουλα. Συνήθως, όταν βλέπουμε τον Ρένφιλντ στις ταινίες, απεικονίζεται με έναν γκροτέσκο τρόπο. Ο Νικ [Χουλτ] είναι ένας πολύ γοητευτικός, όμορφος, κομψός, αστείος και πνευματώδης ηθοποιός. Οπότε αυτή είναι μια μοναδική άποψη», εξήγησε ο Κέιτζ.

Το «Renfield» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 30 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Overlook πριν βγει στους κινηματογράφους στις 14 Απριλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY