Κινηματογραφος

H Μέση Γη επιστρέφει στις οθόνες: Έρχονται νέες ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Η ανακοίνωση έρχεται 20 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στα σκαριά από τη Warner Bros - Οι πρώτες πληροφορίες και η δήλωση του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον.
20 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» το σύμπαν του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν επιστρέφει στους κινηματογράφους © New Line Cinema

Νέες ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στα σκαριά από τη Warner Bros - Οι πρώτες πληροφορίες και η δήλωση του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον.

H Μέση Γη επιστρέφει στις κινηματογραφικές οθόνες, με τη Warner Bros και τη New Line να υπογράφουν συμφωνία για να κάνουν περισσότερες διασκευές του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ανακοίνωσε την Πέμπτη την επίτευξη συμφωνίας για τη δημιουργία «πολλαπλών» ταινιών βασισμένων στα αγαπημένα σε όλο τον κόσμο μυθιστορήματα του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν.

Οι ταινίες θα αναπτυχθούν μέσω της εταιρείας παραγωγής New Line Cinema της Warner Bros, η οποία παρήγαγε την πολυβραβευμένη αρχική τριλογία του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον μεταξύ 2001 και 2003.

Οι ταινίες εκείνες πέτυχαν εισπράξεις σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο, με το τελευταίο φιλμ, «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά», να κερδίζει 11 Όσκαρ, συμπεριλαμβανόμενου του βραβείου καλύτερης ταινίας.

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Ενεργό ρόλο θα έχει στις νέες ταινίες ο Πίτερ Τζάκσον

Σε κοινή δήλωση στο Variety, ο Τζάκσον και οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες στη δημιουργία του φραντσάιζ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς, ανέφεραν ότι η Warner Bros και η Embracer «μας κρατούσαν ενήμερους σε κάθε βήμα» για τις νέες ταινίες.

«Ανυπομονούμε να μιλήσουμε μαζί τους διεξοδικότερα ώστε να ακούσουμε το όραμά τους για τα επόμενα βήματα του φραντσάιζ», δήλωσαν οι Τζάκσον, Γουόλς και Μπόγιενς.

Οι νέοι επικεφαλής του τμήματος ταινιών της Warner Bros, Μάικ Ντε Λούκα και Παμ Άμπντι, βρίσκονται πίσω από τη νέα πολυετή συμφωνία, που διασφαλίζει ότι το στούντιο μπορεί να αναπτύξει ταινίες μεγάλου μήκους βασισμένες στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Χόμπιτ» του Τόλκιν.

LOTR: The Fellowship of the Ring - Opening Scene - (HDR - 4K - 5.1)

Ο Ντε Λούκα και η Άμπντι είπαν ότι η New Line «έκανε ένα άνευ προηγουμένου άλμα πίστης» στον κόσμο του Τόλκιν πριν από δύο δεκαετίες, αλλά έδειξαν ότι οποιεσδήποτε νέες ταινίες δεν θα επανεξετάζουν απαραιτήτως το υλικό που είχαν καλύψει οι ταινίες του Τζάκσον, λέγοντας: «Παρά το εύρος και τη λεπτομέρεια που με τόση αγάπη συμπεριέλαβαν οι δύο τριλογίες, το τεράστιο, περίπλοκο και εκθαμβωτικό σύμπαν που ονειρεύτηκε ο Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο».

Θα συγκρατήσει τις ζημίες της Warner ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών;»

Ο Ζάσλαβ, ο οποίος έχει επιβλέψει σημαντικές περικοπές στη Warner Bros Discovery μετά τον όμιλο πολυμέσων που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση μεταξύ WarnerMedia και Disovery Inc πέρυσι, έχει μιλήσει για την ανάγκη περισσότερων κινηματογραφικών φραντσάιζ ώστε να εξασφαλιστούν κέρδη. Η εταιρική κοινοπραξία αποκάλυψε ζημία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, που αποδίδεται κυρίως σε διαγραφές και περικοπές μετά τη συγχώνευση.

Η New Line και η Warner Bros Animation εργάζονται για το «The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim», μια ταινία κινουμένων σχεδίων που διαδραματίζεται 183 χρόνια πριν από τα γεγονότα στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Η ταινία, η οποία επεκτείνεται στην ιστορία του Χελμ Χάμερχαντ, ενός θρυλικού ηγέτη του βασιλείου του Ρόχαν, πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2024.

Η Amazon συνεχίζει να κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η πρώτη παραγωγή του τεχνολογικού γίγαντα που βασίστηκε στο σύμπαν του Τόλκιν, «The Lord of the Rings: The Rings of Power», κόστισε περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ