TV + Series

The Rings Of Power: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και οι αντιδράσεις για τη σειρά του Amazon Prime Video

Πώς θα μεταφερθεί τηλεοπτικά ο κόσμος του J.R.R. Tolkien – Όλα όσα γνωρίζουμε πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου
© Amazon Prime Video

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου

Όσο πλησιάζουμε στις 2 Σεπτεμβρίου τα πράγματα γίνονται αρκετά ενδιαφέροντα για το νέο σίριαλ τoυ Amazon Prime Video, “The Lord Of The Rings - The Rings of Power”. Το σίριαλ δεν έχει καν ξεκινήσει και ήδη γινόμαστε μάρτυρες αμείλικτου backlash από τους fans. Κάποιοι μιλούν για τη μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών. Κάποιοι προλέγουν οικονομική καταστροφή για την εταιρία. Το πλάνο μιλά για πέντε κύκλους επεισοδίων και ήδη το budget ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η πιο ακριβή παραγωγή όλων των εποχών. The stakes are high. Πιο high δεν γίνεται.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το νέο σίριαλ του Amazon Prime Video «εμπνέεται» από τον κόσμο του The Lord Of The Rings, δημιουργία του συγγραφέα J. R. R. Tolkien. Δώστε προσοχή στο ρήμα εμπνέεται. Το story line του σίριαλ υποτίθεται ότι αποτελεί prequel της τριλογίας βασισμένο στο έργο του συγγραφέα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για κάτι το όποιο ξεπήδησε αποκλειστικά από κάποια φωτισμένα μυαλά της Amazon. Τα γεγονότα του The Rings of Power λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο χιλιάδων ετών, 3.441 για την ακρίβεια, αλλά οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να τα συμπιέσουν σε μερικές δεκαετίες έτσι ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους ηθοποιούς για όλους τους κύκλους. Χαρακτήρες που γνωρίζουμε ότι απέχουν χρονικά αιώνες, θα συναντηθούν στις οθόνες μας δημιουργώντας ένα μπάχαλο ισοδύναμο με αυτό του Lost.

Υπάρχει ορολογία για κάτι τέτοιο και ονομάζεται fan fiction. Κάτι σαν τους τελευταίους κύκλους του Game of Thrones όπου οι σεναριογράφοι αναγκάστηκαν να αυτοσχεδιάσουν διότι ο R. R. Martin βαριόταν να ασχοληθεί. Σχεδόν το λες και παρωδία.

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου
© Amazon Prime Video

The Rings Of Power: Οι αλλαγές στους χαρακτήρες του J.R.R. Tolkien

Το κοινό άραγε επιθυμεί σύμπτυξη μοντέρνου και μυθολογικού; Απαιτεί πιστή αναπαραγωγή του βιβλίου και σεβασμό στο lore; Ή μήπως απεχθάνεται τη μεταμοντέρνα δημιουργική πρωτοβουλία; Ξέρουμε πως μοιάζουν τα Elves, οι Dwarves και τα Orcs. Πώς το ξέρουμε; Ο Tolkien φρόντισε να τα περιγράψει λεπτομερέστατα στα βιβλία του.

Ακολουθεί trigger warning. Το γεγονός ότι μετέτρεψαν την Galadriel (βασίλισσα των Elves και πρωταγωνίστρια της σειράς) ουσιαστικά σε μια all-powered super-hero warrior προκάλεσε αντιδράσεις ότι είναι άλλη μία παραποίηση χαρακτήρα στο πλαίσιο της woke culture. Ο χαρακτήρας και ο ρόλος της Galadriel ήταν ήδη πολύ σημαντικός στον κόσμο του The Lord Of The Rings. Δεν ήταν απαραίτητη αυτή η δήθεν αναβάθμιση. Στον αντίποδα ο ρόλος του κακού πηγαίνει σε έναν λευκό άνδρα με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. Ποιος το περίμενε; Αν και μεταξύ μας θυμίζει λίγο τον Eminem. Όσο και αν οι δημιουργοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η σειρά δεν είναι επηρεασμένη από identity politics, οι επιλογές της Sophia Nomvete σε ρόλο γυναίκας Dwarf πριγκίπισσας ή του Ismael Cruz Cordova σε ρόλο Elf ακροβάτη λένε το αντίθετο.

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου
© Amazon Prime Video

Gandalf For President: Από το σύνθημα των hippies στον μετα-μοντέρνο κόσμο

Όσο και να θέλουν να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο εκ του μηδενός ο όποιος να είναι διαχρονικός, αν έδιναν λίγο περισσότερο προσοχή στο έργο του Tolkien θα συνειδητοποιούσαν ότι ο κόσμος του The Lord Of The Rings είναι ήδη διαχρονικός και έχει ήδη αγκαλιαστεί από όλες τις φυλές, τα φύλα και τις ηλικίες. Ας μη ξεχνάμε ότι το πρώτο κίνημα που ασπάστηκε τον φανταστικό κόσμο του Tolkien ήταν οι hippies των 60s μαζί με σπουδαστές, καλλιτέχνες, συγγραφείς και rock μπάντες. Δηλαδή, όλο το Counterculture με συνθήματα όπως “Frodo Lives” και “Gandalf for President”. Μετά τη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όλοι λίγο-πολύ ένοιωθαν την ανάγκη να αποδράσουν σε έναν κόσμο μαγείας με δράκους, τέρατα, ξωτικά και νάνους. Και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών μαζί με το “Hobbit” και το “Silmarillion” αποτέλεσαν την ιδανική λύση.

Η συνταγή είναι γνωστή για τα μεγάλα studios όταν αντιμετωπίζουν επερχόμενη πανωλεθρία. Κατηγορήστε τους τοξικούς fans, αυτοί φταίνε για όλα. Πόσοι θα παραδεχτούν ότι το project τους απέτυχε; Πόσοι θα ομολογήσουν ότι η επένδυσή τους πήγε άκλαυτη λόγω ανικανότητας; Και κάπως έτσι παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι συμπεριφέρονται περισσότερο ως ακτιβιστές και λιγότερο ως δημιουργοί κι επαγγελματίες. Τα μεγάλα studios βασίζονται σε αυτήν τη μερίδα του κοινού για να καλύψουν τα λάθη τους. Δεν φταίνε οι ίδιοι που οι ταινίες τους παίρνουν χαμηλές βαθμολογίες στο Rotten Tomatoes. Φταίνε οι haters οι όποιοι δεν μπορούν να δεχτούν την υποτιθέμενη διαφορετικότητα. Φταίνε τα trolls τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν την αλλαγή και την πρόοδο. Το The Lord Of The Rings είναι ένα επικό έργο φαντασίας το όποιο λαμβάνει χώρα σε μια μεσαιωνικού τύπου βόρεια Ευρώπη βασισμένο σε θρύλους και μύθους της άγγλο-σαξονικής Βρετανίας. Για αυτόν τον λόγο τα Elves περιγράφονται ως καλλίγραμμα, ευκίνητα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και με αιθέρια ομορφιά. Για αυτόν το λόγο τα Hobbits είναι φυλετικά ομοιογενή, διότι η πατρίδα τους το Shire είναι ουσιαστικά μια εξιδανικευμένη έκδοση της προ-βιομηχανικής Αγγλίας. Έτσι το έγραψε ο Tolkien και έτσι αναμένουν εκατομμύρια αναγνώστες και τηλεθεατές να παρουσιαστεί στις οθόνες τους. Αυτό το κατάλαβε ο Peter Jackson στην αρχική τριλογία του 2001 και αποδείχτηκε αρκετά έξυπνος ώστε να μείνει πιστός στο βιβλίο άσχετα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις (αποτέλεσμα, 11 Oscars).

Ακολουθεί cringe warning. Φαντάσου μια κινηματογραφική εκδοχή της Οδύσσειας όπου στον ρόλο του Οδυσσέα έχουμε γιαπωνέζο ηθοποιό. Φαντάσου το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα με προορισμό τη Μάλτα αντί της Ιθάκης. Φαντάσου την Πηνελόπη ως warrior princess να αποκεφαλίζει τους μνηστήρες ενώ ταυτόχρονα φλερτάρει με την υπηρέτριά της. Θα δεχόσουν μια τέτοια εκδοχή της Οδύσσειας;

«Συγκρίνεις την Οδύσσεια του Ομήρου με το The Lord Of The Rings του Tolkien;» σας ακούω να ρωτάτε. Ναι, τη συγκρίνω. Περισσότεροι έχουν διαβάσει το δεύτερο. Πρώτη ημερομηνία έκδοσης 1954. 150 εκατομμύρια πωλήσεις. Μεταφρασμένο σε 38 γλώσσες. Έχει επηρεάσει ταινίες, σίριαλ, video games, επιτραπέζια παιχνίδια, RPGs, μουσικούς και συγκροτήματα. Οι fanboys του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αρνούνται να δεχτούν αυτήν την απόπειρα κανσελιάσματος τόσο του αγαπημένου τους βιβλίου όσο και του συγγραφέα από μια εταιρία κολοσσό η οποία μαζί με Netflix, Disney και Marvel έχουν την οργουελική τάση να γκρεμίζουν είδωλα, να απομυθοποιούν ήρωες, να ξαναγράφουν την ιστορία και να περνούν την πολιτική τους ατζέντα με την κάθε ευκαιρία. Βλέπε Star Wars, Star Trek, She-Hulk, Picard, Batwoman, Ghostbusters, The Witcher, Jurassic World, Wonder Woman, Matrix Resurrections, Cowboy Bebop, He-Man, Indiana Jones, Kenobi, Terminator, Dr. Who.

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου
© Amazon Prime Video

The Rings Of Power: Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές στην τηλεοπτική σειρά

Όπως είναι γνωστό, το νέο σίριαλ του Amazon Prime Video, The Rings of Power διαδραματίζεται στη Δεύτερη Εποχή, χιλιάδες χρόνια πριν από τα επεισόδια της αρχικής τριλογίας. Στις οθόνες μας θα δούμε πώς δημιουργήθηκαν τα είκοσι δαχτυλίδια της δύναμης. Τρία για τα ξωτικά, εφτά για τους νάνους, εννιά για τους ανθρώπους και ένα για τον Sauron. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε την άνοδο του Sauron στην εξουσία καθώς και τη μάχη της Dagorlad έξω από τη Mordor, όπως επίσης και τη δημιουργία του Balrog. Η σειρά επίσης θα μας δείξει την επική ιστορία του Númenor, το νησί των ανθρώπων στη θάλασσα της Valar και πατρίδα του Aragorn, καθώς και την τελευταία συμμαχία μεταξύ ανθρώπων και ξωτικών. Η πλοκή θα επικεντρωθεί στη μάχη μεταξύ καλού και κακού, από τα σκοτεινά βάθη των Misty Mountains μέχρι και τo μαγικό δάσος του Lindon, πρωτεύουσα των ξωτικών. Επιπλέον, η σειρά δεν θα παραλείψει να μας δείξει και το βασικό φρούριο των νάνων Khazad-dum σε όλο του το μεγαλείο.

Μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των βασικών χαρακτήρων ειδικά για μια σειρά τέτοιου μεγέθους. Βασική πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Caladriel έχουμε τη Morfydd Clark η οποία μάλιστα σύμφωνα με δήλωσή της λιποθύμησε όταν της γνωστοποίησαν ότι πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Charlie Vickers θα υποδυθεί έναν καινούργιο χαρακτήρα, τον Halbrand. Ο Charles Edwards θα παίξει τον Celebrimor. Η Sophia Nomvete θα υποδυθεί την Disa, μία πριγκίπισσα νάνο. Ο Owain Arthur θα πάρει τον ρόλο του πρίγκιπα Durin IV. Ο Ismael Cruz Córdova θα παίξει έναν Elf τοξότη, τον Arondir, ενώ η Megan Richards και η Markella Kavenagh θα αναλάβουν τους ρόλους δύο hobbit τα οποία στο σίριαλ ονομάζονται harfoots. Είκοσι δύο θα είναι συνολικά οι αστέρες της σειράς μπλεγμένοι σε πολλαπλές ιστορίες.

Όπως και η αρχική τριλογία του Άρχοντα, έτσι και το The Rings of Power επέλεξε τη Νέα Ζηλανδία για τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου ο οποίος ξεκίνησε το 2020. Για τον δεύτερο κύκλο η παραγωγή μετακόμισε στο Λονδίνο, κάτι που σίγουρα βοήθησε έτσι ώστε να εκτοξευθεί το budget της σειράς.

Το The Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime Video την 1 Σεπεμβρίου 6 μ.μ στις ΗΠΑ και την επόμενη μέρα στον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας ταυτόχρονα διαθέσιμα τα δυο πρώτα επεισόδια. Τα υπόλοιπα έξι επεισόδια του πρώτου κύκλου θα κυκλοφορήσουν σε εβδομαδιαία βάση κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου.

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου
© Robert Patterson/Getty Images/Ideal Image

The Rings Of Power: Η αντίδραση του Peter Jackson

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης της τριλογίας του The Lord Of The Rings και του The Hobbit, Peter Jackson, αποκάλυψε ότι η Amazon ζήτησε τη συμμετοχή του στην παραγωγή του νέου σίριαλ The Rings of Power, αλλά στη συνέχεα και για άγνωστους λόγους έκοψαν κάθε επικοινωνία μαζί του. Αν και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και πώς σκέπτονται οι παραγωγοί του σίριαλ, η υπόθεση έχει ως εξής: Η Amazon ζήτησε από τον γνωστό σκηνοθέτη τη βοήθειά του στη δημιουργία της σειράς προσφέροντάς του κυρίως συμβουλευτικό ρόλο και όχι δημιουργικό. Ο Peter Jackson αποδέχτηκε την πρόταση καθώς αυτό θα του έδινε την ευκαιρία να εμπλακεί στα γυρίσματα του πιο ακριβού σίριαλ όλων των εποχών. Στη συνέχεια ζήτησε από το studio να του αποσταλεί το σενάριο για να το διαβάσει, κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δικαιολογημένο και κάπου εδώ χάλασε η όλη φάση. Η Amazon, όχι μόνο αρνήθηκε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να του απαντήσει τηρώντας σιγή ασυρμάτου και αφήνοντας τον Peter Jackson με την απορία τι πήγε στραβά.

«Με ρώτησαν αν ήθελα να εμπλακώ στο The Rings of Power και εγώ απάντησα ότι αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση και δεν μπορώ να την απαντήσω αν δεν διαβάσω πρώτα το σενάριο» δήλωσε ο Peter Jackson στο Hollywood Reporter. Και πρόσθεσε, «“Μόλις έχουμε τα πρώτα σενάρια θα σου τα στείλουμε” μου είπαν, αλλά τα σενάρια δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Αυτή ήταν και η τελευταία μας επικοινωνία, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Δεν έχω κάποιο παράπονο».

H Amazon με τη σειρά της απάντησε στο σχόλιο του Peter Jackson τονίζοντας ότι «στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τα πνευματικά δικαιώματα της νέας μας σειράς, είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε αποστάσεις από τις ταινίες. Σεβόμαστε τον Peter Jackson και τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που περιμένει με αγωνία να παρακολουθήσει το νέο μας σίριαλ».

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου
© EPA/VICTORIA BONN-MEUSER

Οι δηλώσεις του Jeff Bezos για την τηλεοπτική σειρά The Rings Of Power

Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos σε συνέντευξή του δήλωσε σχετικά με το The Rings of Power ότι το νέο σίριαλ θα σεβαστεί απόλυτα και θα είναι πιστό στο έργο του J.R.R. Tolkien και ότι δεν γίνεται αποκλειστικά για τα χρήματα. «Ο κόσμος της Μέσης - Γης είναι ένας κόσμος ο οποίος έχει αγαπηθεί από όλους και αποτελεί προνόμιο αλλά και ευθύνη το πώς θα αποδώσεις την ιστορία των δακτυλιδιών», δήλωσε ο Jeff Bezos στο περιοδικό Time. «Ελπίζω ότι δεν θα αδικήσουμε το έργο του συγγραφέα». Καταλήγοντας πως «σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από μια εμπορική επιτυχία. Όλοι όσοι εργάζονται στη νέα μας σειρά έχουν μεγαλώσει διαβάζοντας αυτές τις ιστορίες». Η παραπάνω δήλωση έρχεται ως απάντηση σε όσους κατηγόρησαν τον ιδρυτή της Amazon ότι βλέπει τα βιβλία του Tolkien αποκλειστικά και μόνο ως μια ευκαιρία για περισσότερα χρήματα. Βέβαια το ρίσκο για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι λιγότερο οικονομικό και περισσότερο αφορά τη φήμη του. Είναι ικανή η Amazon να δημιουργήσει ένα επικό σίριαλ τέτοιου μεγέθους;

Ο Jeff Bezos ο οποίος δηλώνει μεγάλος οπαδός της fantasy λογοτεχνίας, έχει προσωπικά εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της σειράς. Συγκεκριμένα η Amazon έχει ξοδέψει 250 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά τους.

The Lord of the Rings: The Rings of Power - SDCC Trailer

Τα trailers του The Rings Of Power και τα σχόλια του κοινού

Η περίπτωση του The Rings of Power είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα άπληστης εταιρίας η οποία πιστεύει ότι μπορεί να καπηλευτεί ένα ολόκληρο franchise και να εκμεταλλευτεί ένα έτοιμο και διψασμένο πελατολόγιο εκατομμυρίων fans, μετατρέποντάς το σε μηχανή κοπής χρημάτων. Είναι η εύκολη και τεμπέλικη λύση. Για ποιο λόγο να μπει στον κόπο και να δημιουργήσει κάτι καινούργιο με το ρίσκο της αποτυχίας, όταν κάποιος άλλος έχει κάνει όλη τη δουλειά;

Το trailer μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια views με μόνο 76 χιλιάδες likes. 76K σημαίνει αδιαφορία στα όρια της απάθειας από πλευράς του κοινού. Μοιάζει κανένας να μη νοιάζεται για το νέο σίριαλ και παραμένει άγνωστο πόσοι θα ασχοληθούν με τη ναυαρχίδα της Amazon πέρα από τα πρώτα 2-3 επεισόδια - τα οποία ομολογώ ότι θα τα δω και εγώ από περιέργεια και μόνο. Σίγουρα θα αποτελέσουν υλικό και έμπνευση για μελλοντικά κείμενα.

Τι γίνεται όμως με τα dislikes του trailer; Το YouTube τα έχει κλειδωμένα. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο και μήπως υπάρχει τρόπος να εμφανιστούν; Τρόπος υπάρχει αρκεί να κατεβάσεις το αντίστοιχο extension του chrome. Ακολουθεί screenshot για όσους δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία.

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου

Ναι, καλά διάβασες, 470 χιλιάδες dislikes. Η λέξη απογοήτευση φαντάζει φτωχή. Πού είναι ο ενθουσιασμός; Πού είναι οι fans; Για να μη μιλήσουμε για το αρχικό teaser του Φεβρουαρίου το οποίο έπιασε τα 1,9 εκατομμύρια dislikes. Όσο για τα comments από τα trailers και τα promotional videos; Είτε διαγράφονται μαζικά είτε είναι τελείως απενεργοποιημένα.

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και οι αντιδράσεις των fans πριν την πρεμιέρα της, στις 2 Σεπτεμβρίου

The Rings Of Power: To deal εκατομμυρίων για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στα video games

Η σουηδική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών Embracer Group εξαγόρασε τη Middle-Earth Enterprises, παράρτημα της Saul Zaentz Company η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για τις δυο επιτυχημένες κινηματογραφικές τριλογίες του The Lord of the Rings και του The Hobbit, ήδη από το 1976. Οι ακριβείς όροι της εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκαν, παρόλα αυτά το ποσό που δαπάνησε η Embracer Group φθάνει τα 572 εκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η Embracer Group αποκτάει τα δικαιώματα για τη δημιουργία νέων ταινιών, βίντεο παιχνιδιών, επιτραπέζιων παιχνιδιών, καρτοπαίχνιδων και θεματικών πάρκων βασισμένα στον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η αξία της σουηδικής εταιρίας ανέρχεται στα 8,36 δισεκατομμύρια δολάρια και στα πλάνα της είναι η δημιουργία επιπλέον ταινιών βασισμένων σε θρυλικούς χαρακτήρες όπως αυτών του Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn και άλλων.

Πέρα όμως από την Embracer Group, η γνωστή Warner Bros. ετοιμάζει για τον Απρίλιο του 2024 τη νέα της ταινία animation, The Lord of The Rings: The War of the Rohirrim, ενώ έντονη κινητικότητα έχουμε και στον χώρο του gaming. Συγκεκριμένα, τρεις τουλάχιστον νέοι τίτλοι παιχνιδιών αναμένονται στους επομένους μήνες. Το The Lord of the Rings: Gollum πήρε παράταση για το τέλος του έτους και πρόκειται για ένα stealth action adventure με πρωταγωνιστή τον όχι και τόσο συμπαθή Gollum. Στην κατηγορία του survival crafting αναμένουμε το The Lord of the Rings: Return to Moria την άνοιξη του 2023. Το παιχνίδι είναι ένα resource-management base-builder με πρωταγωνιστές νάνους μεταλλωρύχους. Τέλος, αποκλειστικά για Android και iOs έχουμε το The Lord of the Rings: Heroes of Middle Earth, ένα multiplayer collectible turn-based RPG.

The Lord of the Rings: The Rings of Power – Main Teaser | Prime Video

The Rings Of Power: Θα κάνει την έκπληξη η τηλεοπτική σειρά της Amazon Prime;

Μήπως όμως όλα όσα διάβασες μέχρι τώρα αποτελούν καταστροφολογία και εμπάθεια εκ μέρους μου; Υπάρχει περίπτωση το The Rings of Power να κάνει την έκπληξη και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να αγγίξει την τελειότητα; Ας δούμε σε ποιους εμπιστεύτηκε τα εκατομμύριά της η Amazon. J. D. Payne και Patrick McKay είναι τα ονόματα των δυο δημιουργών. Σύμφωνα με το IMDB το πλούσιο βιογραφικό τους αποτελείται από το Star Trek Beyond ως uncredited writers (;) και τίποτε άλλο. Ήδη σε έχει πιάσει απελπισία όταν υποπτεύεσαι ότι το αγαπημένο σου βιβλίο βρίσκεται σε χέρια τα όποια μόνο σίγουρα δεν τα λες.

Όσο για την αντίδραση των fans, αυτή είναι η αναμενόμενη. Όσο περισσότερο προσωπικό χρόνο και ενέργεια αφιερώνεις σε κάτι που αγαπάς, τόση περισσότερη συναισθηματική προσκόλληση αναπτύσσεις. Πάντα θα είσαι υπερπροστατευτικός για κάτι το οποίο λατρεύεις και έχεις μεγαλώσει με αυτό. Και όταν κάποιος προσπαθήσει να στο κανσελιάσει θα αντιδράσεις. Και θα αντιδράσεις άσχημα. Έχει δικαίωμα η Amazon να δημιουργήσει ένα καινούργιο κόσμο επικής φαντασίας, έτσι όπως αυτή θέλει και τη βολεύει; Φυσικά και έχει. Είναι κρίμα όμως να το ονομάζει The Lord of the Rings. Θα ήταν καλύτερο να βρει άλλο όνομα.

Η συμβουλή εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών προς την Amazon, όπως φαίνεται είναι «κάντο σωστά ή μην το κάνεις καθόλου».

The Lord of the Rings: The Rings of Power – Teaser Trailer | Prime Video

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ