Κινηματογραφος

Η εξομολόγηση του σκηνοθέτη του «Love Actually»: Η έλλειψη διαφορετικότητας στην ταινία με κάνει να νιώθω ηλίθιος

To «reunion» στο κανάλι ABC μετά από 20 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H πρεμιέρα του «Love Actually»
H πρεμιέρα του «Love Actually» © Dave Benett/Getty Images)

«Love Actually»: Reunion σε κανάλι - Η εξομολόγηση του σκηνοθέτη 

Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κέρτις δήλωσε ότι η έλλειψη ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας στην εορταστική ρομαντική κωμωδία «Love Actually» του 2003 τον κάνει να αισθάνεται «λίγο ηλίθιος». Μιλώντας σε ένα ειδικό αφιέρωμα του ABC ενόψει της 20ής επετείου της ταινίας, ο Κέρτις ρωτήθηκε αν κάποια σημεία της κωμωδίας του συνόλου τον έκαναν να ανατριχιάσει. 

«Υπάρχουν πράγματα που θα άλλαζα», είπε ο Κέρτις, «αλλά δόξα τω Θεώ η κοινωνία αλλάζει. Η ταινία μου είναι βέβαιο ότι σε κάποιες στιγμές θα αισθάνεται ξεπερασμένη. Η έλλειψη ποικιλομορφίας με κάνει να αισθάνομαι άβολα και λίγο ηλίθια».

Στην ταινία υπάρχει μόνο ένα μέλος του βασικού καστ - ο Τσίτγουελ Έτζιοφορ- που δεν είναι λευκός. Το 2017, η Working Title, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ταινία, καθώς και από πολλούς από τους προηγούμενους θριάμβους του Κέρτις, άνοιξε ένα νέο σχολείο έκτης τάξης στο Λονδίνο για να προσπαθήσει να βελτιώσει την ποικιλομορφία στη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία.

«Love Actually»: Reunion στο κανάλι ABC

To «Love Actually» επέστρεψε μια εκπομπή-reunion που προβλήθηκε χθες 29 Νοεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι ABC. To καστ της αγαπημένης Χριστουγεννιάτικης ταινίας συζήτησε για την ταινία που πλέον έγινε παράδοση για τις γιορτές, αποκαλύπτοντας ιστορίες από τα γυρίσματα και λεπτομέρειες για τις πιο iconic σκηνές. Η εκπομπή είχε διάρκεια μιας ώρας και περιλάμβανε συνεντεύξεις από την Έμα Τόμσον, τον Χιου Γραντ, τον Μπίλι Νάι και τη Λόρα Λίνεϊ, ενώ και ο Κέρτις μίλησε με τη δημοσιογράφο Νταϊάν Σόιερ.

Ο Χιου Γκραντ και η Έμα Τόμσον αποκάλυψαν μερικές άγνωστες λεπτομέρειες για την αγαπημένη ταινία, την οποία βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα.  Η 63χρονη ηθοποιός αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι ο συμπρωταγωνιστής της, είπε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ότι το Love Actually θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η πιο «ψυχωτική» ταινία τους μαζί. 

Hugh Grant, Richard Curtis on famous dance scene from ‘Love Actually’ film
The cast of 'Love Actually' reflects on the film's lasting legacy
Emma Thompson, Hugh Grant reflect on success of ‘Love Actually’ film

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ