Κινηματογραφος

«Σας περιμέναμε»: Χρίστηκε ιππότης ο Ντάνιελ Κρεγκ - Το ίδιο παράσημο έχει ο Τζέιμς Μποντ

Ο διάσημος ηθοποιός τιμήθηκε από το παλάτι «σε αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στον κινηματογράφο και το θέατρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντάνιελ Κρεγκ τιμήθηκε από τη βασιλική οικογένεια με τον ίδιο τίτλο που φέρει και ο Τζέιμς Μποντ - Χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.
Η πριγκίπισσα Άννα απονέμει στον Ντάνιελ Κρεγκ το παράσημο του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου © Twitter/@RoyalFamily

Ο Ντάνιελ Κρεγκ τιμήθηκε από τη βασιλική οικογένεια με τον ίδιο τίτλο που φέρει και ο Τζέιμς Μποντ - Χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος ενσάρκωσε τον Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη επί μια δεκαπενταετία, χρίστηκε σήμερα ιππότης του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Πρόκειται για μια σπάνια τιμή για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία απολάμβανε και ο μυθοπλαστικός πράκτορας 007 του Ίαν Φλέμινγκ, τον οποίο υποδύθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο ο Σον Κόνερι, το 1963.

Ο 54χρονος ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες Τζέιμς Μποντ, έλαβε το παράσημο από τα χέρια της πριγκίπισσας Άννας, της αδελφής του βασιλιά Κάρολου, σε τελετή που οργανώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

«Σας περιμέναμε...», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Twitter, αναπαράγοντας μια από τις κλασικότερες ατάκες του διάσημου κινηματογραφικού φραντσάιζ.

Στην αναμνηστική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική οικογένεια, ο εμφανώς ικανοποιημένος όσο και φλεγματικός Ντάνιελ Κρεγκ υποκλίνεται ενώπιον της πριγκίπισσας Άννας. 

Ο Ντάνιελ Κρεγκ έγινε Σύντροφος του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου το πρωί της Τρίτης.

Ο Κρεγκ πρωταγωνίστησε στις τελευταίες πέντε ταινίες του Μποντ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Casino Royale» το 2006 και ολοκλήρωσε τη σειρά εμφανίσεών του στον διάσημο ρόλο με το «No Time To Die», το 2021. Η βράβευσή του στο Κάστρο του Ουίνδσορ πραγματοποιήθηκε για τις συνολικές υπηρεσίες του στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Αξίζει να μνημονευτεί ότι ενώ είχε τον χαρακτήρα του 007, ο Ντάνιελ Κρεγκ εμφανίστηκε δίπλα στη βασίλισσα σε ένα σκετς που σηματοδότησε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

James Bond and The Queen London 2012 Performance

Ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει επίσης εμφανιστεί στο «Knives Out» μαζί με τους Κρις Έβανς, Άνα Ντε Άρμας και Τζέιμι Λι Κέρτις και θα επιστρέψει στο σίκουελ της ταινίας, που θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του επόμενου μήνα.

Από τον χώρο του κινηματογράφου τιμήθηκε επίσης την Τρίτη ο σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος Πολ Γκρίνγκρας, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει αρκετές υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων τριών από τις ταινίες του φραντσάιζ Bourne, καθώς και του «Captain Phillips».

(Με πληροφορίες από το ITV News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ