Κινηματογραφος

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε κορίτσι του Τζέιμς Μποντ – Το ιστορικό βίντεο

Η εμφάνιση - έκπληξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012

Το σποτ που γύρισε η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Ντάνιελ Κρεγκ ως James Bond για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012

Το σποτ που γύρισε η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Ντάνιελ Κρεγκ ως James Bond για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012

Ήταν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, πριν από δέκα χρόνια, όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β και ο Ντάνιελ Κρεγκ, στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, συμπρωταγωνίστησαν σε ένα διαφορετικό σποτ, με την όλη επιχείρηση να είχε κρατηθεί μυστική ακόμη και από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Στο σποτ, ο Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ συνοδεύει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ως προσωπικός της φρουρός σε ένα ελικόπτερο βαμμένο στα χρώματα της βρετανικής σημαίας και στη συνέχεια και οι δυο τους πηδούν με αλεξίπτωτο πάνω από το στάδιο του Λονδίνου. Η πτώση έγινε φυσικά με τη βοήθεια stuntman. Με το που τελειώνει το εξάλεπτο spot η βασίλισσα κάνει την εμφάνισή της και παίρνει τη θέση της στα έδρανα των επισήμων οπότε και ξεκινάει η τελετή έναρξης.

O πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Κάρολος που κάθονται από πίσω της δεν μπορούν να συγκρατήσουν την έκπληξή τους όταν βλέπουν την βασίλισσα μπροστά τους. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του σποτ, Σαμ Χάντερ, «Η βασίλισσα δεν είπε ποτέ στην οικογένειά της ότι το έκανε. Αυτός ήταν ένας από τους όρους για να συμμετάσχει»

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Ντάλντρι, από την ομάδα παραγωγής, είπε ότι για να τιμήσει το αίτημα της βασίλισσας Ελισάεβτ, η ομάδα έπρεπε να κρατήσει μυστική τη συμμετοχή της ακόμη και από ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. «Αυτό που ήταν δύσκολο ήταν ότι δεν ήθελες να πεις πολλά στο συμβούλιο επειδή δεν ήξερες πόσο ασφαλείς ήταν», είχε δηλώσει τότε ο ίδιος.

Την τελετή έναρξης παρακολούθησαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αριθμός που συνιστά ρεκόρ τηλεθέασης τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ερώτηση πώς είναι η βασίλισσα  Ελισάβετ από κοντά ο Ντάνιελ Κρεγκ απάντησε: «Είναι πολύ αστεία. Ήθελε να πει ένα αστείο και είπε ένα για μένα. Μας τραβούσαν φωτογραφίες και είπε: Ωχ, είναι αυτός που δεν χαμογελάει ποτέ».

James Bond and The Queen London 2012 Performance

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ