Κινηματογραφος

O Daniel Craig προσέλαβε ειδικό στις διαλέκτους για το Knives Out 2

Τι έκανε για να ανακτήσει τη χαμένη του προφορά - Η νέα του ταινία κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντάνιελ Κρεγκ
Ο Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Benoit Blanc για χάρη του Knives Out 2.© IMDb

Ντάνιελ Κρεγκ: Ο διάσημος ηθοποιός προσέλαβε ειδικό στις διαλέκτους για την αυθεντική προφορά του Νότου στην ταινία του Netflix, Knives Out 2. 

Γίνονται πολλές φορές γνωστές οι ιστορίες από την προετοιμασία ενός ηθοποιού του Χόλιγουντ για τον επόμενο μεγάλο ρόλο του. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι αναφορές αυτές αγγίζουν τα όρια του μύθου κάνοντας το κοινό να μην ξέρει ακριβώς, πού ξεκινά και πού τελειώνει η πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της ταινίας Knives Out 2 με τίτλο Glass Onion και της συνέχισης του franchise, ο διάσημος ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει στον ρόλο του Benoit Blanc, στον οποίο έκανε θραύση με την ερμηνεία του. Ο 54χρονος Βρετανός για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαίτησεις δούλεψε με ειδικό στις διαλέκτους, ώστε να ανακτήσει την απαιτούμενη προφορά. 

Ο χαρακτήρας του ντεντέκτιβ Benoit Blanc διαθέτει τη χαρακτηριστική προφορά του Νότου και οι fans περιμένουν να την απολαύσουν και πάλι στους κινηματογράφους. Ο Ντάνιελ Κρεγκ μίλησε γι’ αυτό στο περιοδικό Empire δηλώνοντας: «Δούλεψα με ειδικό στις διαλέκτους για σχεδόν τρεις με τέσσερις μήνες πριν τα γυρίσματα. Δυστυχώς είχα ξεχάσει, πώς να την πετύχω και δεν ήθελα να βγει κακό αποτέλεσμα».

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ο Κρέγκ είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα με την ερμηνεία του στην πρώτη ταινία και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της, οφείλεται σε εκείνον και τη χημεία του με την έτερη πρωταγωνίστρια, Άνα Ντε Άρμας, κάνοντας το Netflix να τρέξει και να αγοράσει τα δικαιώματα της. Μέχρι και ο Κρις Έβανς είχε παραδεχτεί στο παρελθόν, πως δεν ξέρει πώς κατάφερε ο συνάδελφός του να βγάλει ένα τόσο καλό και πειστικό αποτέλεσμα. Πάραλληλα δεν είχε συνηθίσει και το κοινό σε κάτι ανάλογο, διότι βρίσκεται στις συνειδήσεις πολλών σαν Πράκτορας 007. 

Knives Out Film Daniel Craig Scenes | Prime Video

Η δεύτερη ταινία έρχεται λίγο πριν το τέλος του 2022 και το ενδιαφέρον της δεν κρύβεται μόνο στην πλοκή της αλλά και στο γεγονός ότι είναι γυρισμένη στην Ελλάδα. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όμως ο Benoit Blanc αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στην Ευρώπη και στη βίλα ενός πολυεκατομμυριούχου, τον οποίο ενσαρκώνει ο Έντουαρντ Νόρτον. Στο cast ξεχωρίζουν και πολλά ακόμα αστέρια του Χόλιγουντ όπως οι Κάθριν Χαν, Κέιτ Χάντσον, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Ζανέλ Μονέ, Τζέσικα Χένγουικ, Μάντελιν Κλαίν, Ντέιβ Μπατίστα και ο Ίθαν Χοκ

Οι συντελεστές του Netflix πιστεύουν τόσο πολύ στο πρότζεκτ, που έχουν ήδη συμφωνήσει και για τρίτο μέρος λίγο πριν το τέλος του 2024. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η διαίσθησή τους θα επαληθευτεί.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ