Κινηματογραφος

Η Κυρία Χάρις στο Παρίσι

Μια παλιομοδίτικη δραματική κωμωδία με την καταπληκτική Lesley Manville και σκηνικό το Λονδίνο και το Παρίσι στη δεκαετία του 1950

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ένα φόρεμα για την κυρία Χάρις»: Η νέα ταινία του Anthony Fabian με πρωταγωνίστρια τη Lesley Manville

«Ένα φόρεμα για την κυρία Χάρις»: Η νέα ταινία του Anthony Fabian με πρωταγωνίστρια τη Lesley Manville

“Mrs. Harris Goes to Paris” ή «Ένα φόρεμα για την κυρία Χάρις» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Anthony Fabian (γνωστού μας από το “Skin”), που βασίζεται στο μυθιστόρημα “Mrs. Harris Goes to Paris” του αμερικανού συγγραφέα Paul Gallico. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Lesley Manville, ενώ συμμετέχουν γνωστοί γάλλοι ηθοποιοί όπως η Isabelle Huppert και ο Lambert Wilson. Η ταινία μοιάζει με την τηλεοπτική σειρά «Έμιλυ στο Παρίσι» αλλά απευθύνεται σε πιο ώριμους θεατές: αφηγείται την ιστορία μιας χήρας που εργάζεται ως καθαρίστρια στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1950 και βάζει σκοπό να αγοράσει ένα φόρεμα του οίκου Dior. Μόλις εισπράττει τη σύνταξη χηρείας πηγαίνει στο Παρίσι όπου ο οίκος Dior γιορτάζει τα 10 του χρόνια με μια επετειακή κολεξιόν: tην κυρία Χάρις περιμένει μια μεγάλη περιπέτεια στον κόσμο της μόδας και του παρισινού glamour. Ο Paul Gallico (γεννημένος στη Νέα Υόρκη 1897, που πέθανε στη γαλλική Ριβιέρα το 1976) είναι ο συγγραφέας του μυθιστορήματος “Poseidon Adevnture” το οποίο διασκευάστηκε τρεις φορές στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. Επίσης, έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα με κεντρική ηρωίδα την αφοπλιστικά συμπαθητική κυρία Χάρις. Στο σενάριο του «Η κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι» συνεργάστηκε η Olivia Hetreed στην οποία οφείλουμε το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» και το «Ανεμοδαρμένα ύψη» του 2011.

Η δραματική κωμωδία του Anthony Fabian έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 25 Ιουλίου όπου προβλήθηκε σε 980 αίθουσες. Απ’ ό,τι φαίνεται, το μισό κοινό ήταν γυναίκες πάνω από 55 ετών. Οι κριτικοί εγκωμίασαν τη σταθερά καταπληκτική Lesley Manville, που έχουμε δει σε μια σειρά ταινίες του Mike Leigh, στην επιτυχημένη σειρά “Mum”, στην «Αόρατη κλωστή» του Paul Thomas Anderson και στο “Ordinary Love” της Lisa Barros D’Sa δίπλα στον Liam Neeson. Τη Manville θα δούμε στην επόμενη σεζόν του “The Crown” όπου υποδύεται την πριγκίπισσα Μάργκαρετ, καθώς και στο θρίλερ εποχής του Anand Tucker “Τhe Critic” που μόλις γυρίστηκε στο Λονδίνο.

MRS. HARRIS GOES TO PARIS - Official Trailer [HD] - Only In Theaters July 15

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ