- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Με σπάνιο υλικό τίμησαν την Αλίκη η Φίνος Φιλμ και το Studio Kleisthenis (βίντεο)
Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934
Τα 88 χρόνια από τη γέννηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη και τα αφιερώματα από τη Φίνος Φιλμ και το Studio Kleisthenis.
Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς κριτικούς, δημοσιογράφους, αλλά και από καταξιωμένους σκηνοθέτες ως ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Ο λόγος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη που σαν σήμερα, πριν από 88 χρόνια, γεννήθηκε.
Την επέτειο γέννησης της μεγάλης σταρ του ελληνικού σινεμά τιμούν με σπάνια στιγμιότυπα η Φίνος Φιλμ και το Studio Kleisthenis.
Με ένα βίντεο που κρατά μόλις 15 δευτερόλεπτα το Studio Kleisthenis κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο. «Η αγαπημένη Αλίκη γεννήθηκε σαν σήμερα, μια ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για την ίδια όπου δεχόταν άπειρες και συγκινητικές ευχές όχι μόνο από δικούς της ανθρώπους σε λαμπερές συγκεντρώσεις αλλά και από μια ολόκληρη χώρα που την ακολούθησε πιστά και υποκλίθηκε στην μοναδικότητα της λάμψης και της προσωπικότητάς της. Στο βίντεο η Αλίκη με τον προσωπικό φωτογράφο της Κλεισθένη @studio_kleisthenis (με τη ριγέ μπλούζα ) στο πλοίο "Μαριώ" τον μήνα των γενεθλίων της Ιούλιο του 1961 στα πλαίσια της δεύτερης κρουαζιέρας που διοργανώνει από κοινού το περιοδικό Πρώτο με τον δημ/φο Δημήτρη Λυμπερόπουλο και την Φίνος Φίλμ, όπου 200 τυχεροί αναγνώστες με επικεφαλής την Αλίκη και τους ηθοποιούς της ταινίας "Η Λίζα και η άλλη" απολαμβάνουν όλοι μαζί τα νησιά του Αργοσαρωνικού», γράφει στην ανάρτησή του το Studio Kleisthenis στο Ιnstagram.
Σημειώνεται ότι ο Κλεισθένης Δασκαλάκος υπήρξε για χρόνια ο προσωπικός φωτογράφος της Ελληνίδας σταρ και έμπιστος φίλος της που είχε καταγράψει μάλιστα πολλές ιδιωτικές στιγμές της ζωής της.
Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Η Φίνος Φιλμ θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της παρουσιάζοντας τις καλύτερες στιγμές της Αλίκης από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Στο βίντεο βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Η Λίζα και η Άλλη», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο», «Αστέρω», «Μανταλένα», «Το Δόλωμα», «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», «Η Αλίκη Δικτάτωρ» και «Η Ψεύτρα».
«Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την "Αστέρω" το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου με την "Μανταλένα" το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο. Χαρακτηρίστηκε "Εθνική Σταρ" της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών. "Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ.-Αλίκη"», γράφει η ανάρτηση.
«Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη.
— Finos Film (@FinosFilm) July 20, 2022
Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ.»
- Αλίκη Βουγιουκλάκη [20/7/34 - 23/7/96] pic.twitter.com/rZ4gzguxyh
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.