- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χάρι Πότερ: Reunion κι επιστροφή στο Χόγκουαρτς
Το ειδικό, επετειακό πρόγραμμα που θα κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2022 στο HBO max
Το επετειακό πρόγραμμα «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» συγκεντρώνει τους πρωταγωνιστές Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint.
Οι φαν του Μαγικού Κόσμου του Χάρι Πότερ και της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκε πως την Πρωτοχρονιά του 2022 θα κάνει πρεμιέρα ένα ειδικό, επετειακό πρόγραμμα στην συνδρομητική πλατφόρμα HBO max, επ’ αφορμής της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».
Το επετειακό «retrospective» πρόγραμμα με τίτλο «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» θα συγκεντρώσει τους τρεις πρωταγωνιστές της σειράς ταινιών Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint, τον σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Chris Columbus, καθώς και πληθώρα άλλων ηθοποιών και από τις 8 ταινίες του franchise, όπως οι Ralph Fiennes, Garry Oldman, Helena Bonham Carter, Tom Felton, Robbie Coltrane, Evanna Lynch και άλλους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΗΒΟ max (η είσοδος του οποίου στην ελληνική αγορά αναμένεται να γίνει την Άνοιξη του 2022) το «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» θα αφηγηθεί μια μαγευτική μέσω-νέων-συνεντεύξεων και συζητήσεων μεταξύ του καστ αφήγηση για το πως γυρίστηκαν οι 8 ταινίες της σειράς, οι οποίες έσπασαν κάθε ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων με το box office τους να ανέρχεται στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της σειράς και 10 χρόνια μετά την κινηματογραφική πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας, το Μαγικό Σύμπαν που έπλασε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό. Την άνοιξη του 2022 αναμένεται η κινηματογραφική πρεμιέρα της τρίτης (από μια σειρά πέντε) ταινίας του spin-off με τίτλο «Φανταστικά Ζώα: τα μυστικά του Ντάμπλντορ».
Φαν του Χάρι Πότερ άρχισαν το τελευταίο διάστημα να αιτούνται διαδικτυακά κυκλοφορία ολόκληρης της κόπιας της πρώτης ταινίας της σειράς, γεγονός που ενθάρρυνε και ο σκηνοθέτης Chris Columbus, καθώς υπολογίζεται πως στο μοντάζ κόπηκαν σκηνές συνολικής διάρκειας άνω των σαράντα λεπτών για λόγους οικονομίας.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ κυκλοφόρησε το 1997 και υπολογίζεται πως και τα επτά βιβλία (που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο σε οκτώ ταινίες) έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 550 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
7 νουβέλες, 8 ταινίες, 1 spin-off εν εξελίξει με 5 ταινίες, θεματικά πάρκα, συμπληρωματικά βιβλία και 1 θεατρικό έργο που σαρώνει βραβεία σε Αγγλία και ΗΠΑ, συνθέτουν τον Μαγικό Κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Όλα ξεκίνησαν με μια νουβέλα το 1997 και το μεγαλύτερο κατόρθωμά της ως σήμερα παραμένει το γεγονός ότι μετέτρεψε διαδοχικές γενιές παιδιών σε αυτό που αποκαλούμε «αναγνώστες». Και γι’ αυτό της είμαστε ευγνώμονες.
Και οι 8 ταινίες της σειράς, αλλά και το επετειακό «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» θα στριμάρουν στην πλατφόρμα HBO max.
Τα βιβλία του Χάρι Πότερ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.