Κινηματογραφος

«Ο Σωματοφύλακας»: η απόλυτη επιτυχία της Γουίτνεϊ Χιούστον

Μια ιστορία αγάπης που άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά της επάνω στην δεκαετία του 1990

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Σωματοφύλακας»: η απόλυτη επιτυχία της Γουίτνεϊ Χιούστον

Τι Να Δω Σήμερα: "The Bodyguard" του Μικ Τζάκσον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Στις 3 Νοεμβρίου του 1992 κυκλοφορεί ως single, η διασκευή ενός μουσικού κομματιού γραμμένου και ήδη επιτυχημένου από το 1974, από την αξιολάτρευτη Ντόλι Πάρτον για τις ανάγκες μιας ταινίας, το σάουντρακ της οποίας έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία στην "larger than life" καριέρα της τεράστιας και πρόωρα χαμένης Γουίτνεϊ Χιούστον. Αμέτρητες οι πρωτιές και ατελείωτος ο κατάλογος των ρεκόρ του "I Will Always Love You", προάγγελου του "The Bodyguard: Original Soundtrack Album" το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου, που παραμένει το σάουντρακ με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως έως σήμερα. Αξίζει ίσως να αναφέρουμε πως το single έμεινε το αδιανόητο διάστημα των δεκατεσσάρων εβδομάδων στο Billboard Hot 100 και ότι είναι το πιο εμπορικό single (σε φυσικό και όχι ψηφιακό αντίτυπο) από γυναίκα καλλιτέχνη, στην ιστορία της μουσικής. Σήμερα βλέπουμε τη ταινία «Ο Σωματοφύλακας» του Μικ Τζάκσον.

Η Ρέιτσελ (Γουίτνεϊ Χιούστον) είναι μια σούπερ σταρ ποπ τραγουδίστρια, η οποία αναγκάζεται να ζητήσει τις υπηρεσίες του Φρανκ (Κέβιν Κόστνερ), ενός έμπειρου σωματοφύλακα, όταν λαμβάνει απειλητικές επιστολές από κάποιον ενοχλητικό θαυμαστή.

«Ο Σωματοφύλακας»: η απόλυτη επιτυχία της Γουίτνεϊ Χιούστον

Ένα ρομαντικό θρίλερ, οι πρωταγωνιστές του οποίου δεν ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αλλά ζυγίζονται προσεκτικά θεωρώντας ο ένας τον άλλο παρανοϊκό και κακομαθημένη εκατέρωθεν, μέχρι ο έρωτας να λιώσει τις αντιστάσεις και να βγουν έξω τα σπαθιά σαμουράι και τα ντελικάτα φουλάρια να κοπούν στα δύο. Μια σχετικά συντηρητική ιστορία αγάπης που άφησε ωστόσο ανεξίτηλο το αποτύπωμά της επάνω στην δεκαετία του ’90 και η πρώτη ταινία του φαινομένου Γουίτνεϊ Χιούστον, το αστέρι της οποίας εκτοξεύτηκε στη στρατόσφαιρα, τη στιγμή που ταινία ακούμπησε τις αίθουσες. Μην ψάξετε για υψηλών προδιαγραφών ερμηνείες, δεν θα βρείτε. Αυτό που θα βρείτε είναι το μαγνητικό βλέμμα του Κόστνερ και την πρωτοεμφανιζόμενη Χιούστον να υποστηρίζει πλήρως τον χαρακτήρα της ευαίσθητης αλλά σκληρής σταρ.

«Ο Σωματοφύλακας»: η απόλυτη επιτυχία της Γουίτνεϊ Χιούστον

Η ταινία «Ο Σωματοφύλακας» είναι διαθέσιμη στα Google Play Movies και YouTube.

The Bodyguard (1992) Official Trailer - Kevin Costner, Whitney Houston Movie HD

Ο Σωματοφύλακας (The Bodyguard)
Η.Π.Α., 1992, Έγχρωμη
Δράμα / Δράσης / Μουσική, 129’
Σκηνοθεσία: Μικ Τζάκσον
Σενάριο: Λόρενς Κάσνταν
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Γουίτνεϊ Χιούστον 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ