- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Η τελευταία μονομαχία»: Το τελευταίο έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στα αγαπημένα του λημέρια της Ιστορίας με μια νέα επική περιπέτεια.
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει μαζί με τους Άνταμ Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ με την ταινία The Last Duel («Η τελευταία μονομαχία»).
Το ιστορικό έπος «Η τελευταία μονομαχία» (The Last Duel) διαδραματίζεται στα μέσα του Εκατονταετούς Πολέμου και πραγματεύεται την πάλη εξουσίας μεταξύ των ανδρών, τις αδυναμίες της δικαιοσύνης και το σθένος μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί ολομόναχη την αλήθεια. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία ανάμεσα στον Jeande Carrouges (Ματ Ντέιμον) και τον Jacques LeGris (Άνταμ Ντράιβερ), δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί. Φυσικά η ιστορία θα θυμίσει σε πολλά σημεία την αρχική ταινία του βρετανού σκηνοθέτη «The duellists» από το 1977, μια εμμονική και μακρόχρονη αντιπαράθεση μεταξύ του Χάρβεϊ Καϊτέλ και του Ντέιβιντ Καραντάιν την περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων, η οποία του χάρισε το διαβατήριο για το Χόλιγουντ.
Στο νέο φιλμ που θα βγει στις 14 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood, ο Carrouges είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο LeGris είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια. Όταν η σύζυγος του Carrouges, η Marguerite (Jodie Comer), δέχεται βίαιη επίθεση από τον LeGris, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο. Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου, παρουσιάζεται σαν μια ιστορία προδοσίας και εκδίκησης, με τη σκηνοθετική υπογραφή του σημαντικού οραματιστή δημιουργού που έχει προταθεί 4 φορές για το όσκαρ σκηνοθεσίας στο οποίο έφτασε πιο κοντά από ποτέ το 2001 με τον «Μονομάχο» αλλά το έχασε από τον Στίβεν Σόντεμπεργκ για το «Traffic», oοποίος εκείνη τη χρονιά είχε και δεύτερη υποψηφιότητα σκηνοθεσίας για το «Έριν Μπρόγκοβιτς». Πρωταγωνιστούν οι Άνταμ Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Τζόντι Κάμερ ενώ στο σενάριο συνυπογράφουν οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.