#Restore the Snyderverse: Η επανάσταση των θεατών
To Justice league του Zack Snyder, η αφορμή για πάλη στα social media και το μέλλον του DC multiverse χωρίς τον αγαπημένο σκηνοθέτη.
#RestoretheSnyderverse: Το Zack Snyder’s Justice league και η ψηφιακή επανάσταση των θεατών υπέρ του σκηνοθέτη την 25η Μαρτίου 2021.
Όπως έχετε καταλάβει ο χαμός με το Zack Snyder’s Justice league συνεχίζεται αμείωτος και πλέον το θέμα δεν είναι η ταινία (που είναι σούπερ – θα τα πούμε παρακάτω) αλλά το κινηματογραφικό μέλλον του DC Universe που οραματίζεται ο Zack Snyder. Σε όλες τις ομάδες και τα φόρα των φανς της DC έχει ξεκινήσει άοπλη ψηφιακή πάλη ή για να το πούμε πιο «θεσμικά» για τους φανς #RestoretheSnyderverse.
Τι έχει συμβεί;
H CEO της Warner Bros Αν Σαρνόφ είπε με τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχιστεί το όραμα του Zack Snyder για τον σινεκόσμο της DC Comics. Ακόμα και το timing της δήλωσης έχει νόημα. Τη στιγμή που το Justice league του Snyder είναι μάλλον το πιο πολυσυζητημένο φιλμ της χρονιάς (έστω στον τομέα των superhero ταινιών) και ενώ οι φανατικοί γούσταραν τρομερά -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- την ταινία, στο Variety η Αν Σαρνόφ κάνει λόγο για «νέες φωνές μέσα στο μίγμα» και διαφορετική θεώρηση για τη συνέχεια του DC multiverse. Μίλησε για την προηγούμενη «μονολιθική» ανάπτυξη του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC. Ακούγονται και άλλα περί ρατσισμού κατά του Ray Fisher (υποδύεται τον Cyborg) αλλά ο ίδιος ηθοποιός δεν κάνει δηλώσεις προς το παρόν.
Την Πέμπτη 25η Μάρτιου 2021 οι DCικοί Snyderίστας κάνουν οργανωμένη ψηφιακή εξέγερση με το #Restore the Snyderverse αλλά όπως φαίνεται η Αν Σαρνόφ δεν δείχνει διατεθειμένη να πραγματοποιήσει και αυτή την επιθυμία τους. Άλλωστε έχει δηλώσει πως ο νέος «οραματιστής» για το μέλλον της DC είναι ο Jim Lee – ο νοτιοκορεάτης Εκδότης και Δημιουργικός Διευθυντής της DC Comics. Το θέμα είναι ότι η WB τα έχει βρει -όπως φαίνεται- με τη DC και ο Snyder μένει απ’ έξω.
Η ταινία
Δεν θα σας σποϊλάρω αλλά πρόκειται για μια άλλη ταινία σε σχέση με το Justice League του Joss Whedon. Άλλα χρώματα, ανάπτυξη των χαρακτήρων, μακρόσυρτα πλάνα, νέοι χαρακτήρες, τρομερός ήχος, ωραίες αλλαγές στις στολές των ηρώων – κυρίως του Στέπενγουλφ αλλά και του Σούπερμαν- και σίγουρα οι οπαδοί των superhero movies θα ενθουσιαστούν με τις λεπτομέρειες σε κάθε επίπεδο. Βλέπουμε τον απόλυτο κακό Darkseid, ελληνικές επιγραφές (σωστά γραμμένες), το πρωτότυπο Mercedes του Batman να γλιστράει στην άσφαλτο παντοδύναμο, επιτέλους περισσότερο Cyborg, καλύτερη μάχη μέσα στο θόλο με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» του Batman και ευτυχώς κόπηκε και η σκηνή της προηγούμενης εκδοχής με το χαζό χαμόγελο του Άφλεκ όταν εμφανίζεται ο Superman.
Το Justice League του Snyder είναι πιο σκοτεινό, πιο όμορφο, πιο θλιμμένο, πιο μεγάλο, πιο επικό και γενικά πιο χορταστικό σε σχέση με την ταινία του 2017.
Anyway, χαμένη μάχη φαίνεται – καλή ευκαιρία να την στηρίξουμε με τα λόγια ενός έλληνα φαν της DC:
-Σου το είπα ότι το Zack Snyder's Justice δεν θα πάρει Sequels!!
-Ναι μου το είπες, DeSaad
- Άρχοντα μου, τώρα που δεν θα κυκλοφορήσει το Justice League 2, Justice League 3, το Batman του Ben Affleck, το Deathstroke με τον Joe Manganiello, το Man Of Steel 2 και το Green Lantern Corps, πως θα συνεχίσουν με το Wonder Woman 3?
-Το Snyder Cut υπάρχει DeSaad και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να κάνουμε την WB να κυκλοφορήσει αυτά τα projects. Ετοίμασε τα hashtags, θα χρησιμοποιήσουμε τους παλιούς τρόπους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.