Κινηματογραφος

Poor Things: Γιώργος Λάνθιμος και Έμμα Στόουν σε νέα ταινία

Η ηθοποιός θα υποδυθεί την Μπέλα Μπάξτερ, μια θηλυκή Φρανκεστάιν

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έμα Στόουν, Γιώργος Λάνθιμος
© Antony Jones/Getty Images/Ideal Image

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν θα συνεργαστούν ξανά για την ταινία «Poor Things», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα («Χαμένα Κορμιά», εκδόσεις Νεφέλη)

Μετά την οσκαρική ταινία «Η Ευνοούμενη» («The Favourite», 2018), το όνομα του Γιώργου Λάνθιμου είχε συνδεθεί με τη νέα κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τζιμ Τόμσον «Pop. 1280» και τη διασκευή του μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν «The Hawkline Monster», ως τα επόμενα πρότζεκτ. Όμως τελικά, η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη έρχεται με ένα φιλμ του οποίου η ανάπτυξη φαίνεται πως προχωράει.

Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει μια καινούργια εκδοχή στην ιστορία του Φρανκεστάιν με τίτλο «Poor Things». Για την ταινία, θα συνεργαστεί ξανά με την Έμμα Στόουν («Η Ευνοούμενη», «La La Land», «The Help») και τον σεναριογράφο της «Ευνοούμενης» Τόνι ΜακΝαμάρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιστότοπου Production Weekly και την μετέπειτα επιβεβαίωση από τον ατζέντη του Τόνι ΜακΝαμάρα, το σενάριο ακολουθεί την Έμμα Στόουν στον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ. Η Μπέλα είναι «μια ασταθής, απελευθερωμένη και με υπερβολική σεξουαλικότητα γυναίκα, καθώς και μια θηλυκή Φρανκεστάιν». Αφού πνίγηκε προκειμένου να σωθεί από τον βίαιο σύζυγό της και επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών, το μυαλό της έχει αντικατασταθεί από αυτό του αγέννητου παιδιού της. Είναι έτοιμη για εκδίκηση.

Η ιστορία προέρχεται από το βραβευμένο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλιστερ Γκρέι «Poor Things» («Χαμένα Κορμιά», εκδόσεις Νεφέλη) που κυκλοφόρησε το 1992. Οι Γιώργος Λάνθιμος και Τόνι ΜακΝαμάρα θα μεταφέρουν το μυθιστόρημα για το αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο Searchlight Pictures. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος The Film Stage, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021, με πιθανή πρεμιέρα το 2022 στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας για την συμμετοχή της ταινίας «Η Ευνοούμενη»
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας για την συμμετοχή της ταινίας «Η Ευνοούμενη» © ΑΠΕ/EPA/Claudio Onorati

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική ταινία με πρωταγωνίστρια μια θηλυκή Φράνκενσταϊν. Τον Οκτώβριο του 2020 ανακοινώθηκε ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο «Bride» του Σεμπαστιάν Λέλιο, ταινία για την Apple και το στούντιο Α24. Το πρότζεκτ είναι εμπνευσμένο στην κλασική ταινία «Νύφη του Φρανκενστάιν» του Τζέιμς Γουέιλ. 

Πρόσφατα, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν συνεργάστηκαν για το εγχείρημα «The Artist on the Composer» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Neon. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ