Κινηματογραφος

David Lynch: Αν δεν υπήρχε πανδημία θα σκηνοθετούσα το Twin Peaks

Ο σκηνοθέτης, αν και δεν κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του, μίλησε για τα θετικά της καραντίνας σε πρόσφατη συνέντευξή του

xara_kiatipi.jpg
Χαρά Κιατίπη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
David Lynch
David Lynch © Franco Origlia/Getty Images

David Lynch: Τι ειπε ο μεγάλος σκηνοθέτης για τη συνέχεια του «Twin Peaks», την περίοδο της καραντίνας, το youtube, τη ζωγραφική και τη γλυπτική

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο PCS Literary Magazine, ο σκηνοθέτης του «Mulholland Drive», David Lynch, μίλησε για το Youtube κανάλι του για την αναβίωση της τηλεοπτικής σειράς «Twin Peaks» και για την αγάπη του για απομόνωση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αν δε διανύαμε την περίοδο της καραντίνας και του lockdown, σίγουρα θα σκηνοθετούσε μια ταινία ή ένα sequel της υπερφυσικής σειράς που έκανε πρεμιέρα το 1990 στο τηλεοπτικό κανάλι ABC. Στη δεκαετία του 1990 προβλήθηκαν οι δύο πρώτες σεζόν, ενώ ο τρίτος κύκλος βγήκε στον αέρα το 2017 από το δίκτυο Showtime.

Οι φημολογίες για τέταρτη σεζόν πυροδοτήθηκαν τον Οκτώβρη του 2019 όταν οι συντελεστές της σειράς Kyle MacLachlan και Michael Horse δημοσίευσαν στα social media πληροφορίες για την πιθανή επαναφορά της σειράς, λέγοντας ότι ο Lynch έκανε την πρώτη κρούση.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Lynch, αν και δεν κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του –προς το παρόν–, μίλησε και για τα θετικά της καραντίνας, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι σε απομόνωση και την αγαπώ». Τέλος, μέσα στην πανδημία τού δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερο με το κανάλι του στο Youtube, με τη ζωγραφική και τη γλυπτική που είναι κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες του.

INTERVIEW WITH DAVID LYNCH

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι αποτελεί κύρια πηγή έμπνευσης για τo περιεχόμενο του καναλιού του καθώς και πώς προέκυψε η καθημερινή πρόγνωση του καιρού στο David Lynch Theater, εκείνος απαντά: «Αυτή η ενότητα με τον καιρό ενδιαφέρει τον κόσμο. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Είναι ενδιαφέρον για τον κόσμο να ενημερώνεται για τον καιρό σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Σε πολλούς αρέσει να μαθαίνουν για τον καιρό στο Los Angeles για κάποιο λόγο», αποκρίνεται γελώντας, καθώς προσθέτει «Δεν θέλουν όλοι να μάθουν, αλλά σε κάποιους πράγματι αρέσει».

Καταληκτικά, τόνισε την αξία της δημιουργίας ως «the best thing» κι αφύπνισε τους ανθρώπους λέγοντας ότι ο καθένας διαθέτει το δικό του «θησαυρό» που πρέπει να τον αξιοποιήσει για να συμβάλλει στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων. «Πείτε στους φίλους σας, επίσης, να το προσπαθήσουν. Το κλειδί για μια καλή και ειρηνική ζωή βρίσκεται μέσα μας. Ήρθε η ώρα να διασχίσουμε αυτόν τον δρόμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ