- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική ταινίας: Ακαταμάχητος (Irresistible)
Ο κωμικός και παρουσιαστής Τζον Στιούαρτ στη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του
Κριτική για την ταινία «Ακαταμάχητος» (Irresistible) του Tζον Στιούαρτ με τους Στιβ Καρέλ, Κρις Κούπερ, Ρόουζ Μπερν, Μακένζι Ντέιβις, Τόφερ Γκρέις
Ο υπεύθυνος του σχεδιασμού της στρατηγικής στις προεκλογικές καμπάνιες των Δημοκρατικών θεωρεί ότι βρήκε στο πρόσωπο ενός αγρότη από το Γουισκόνσιν τον επόμενο αμερικανό ήρωα που θα λατρέψει η κοινή γνώμη και θα χαρίσει στο κόμμα του τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο κωμικός και παρουσιαστής Τζον Στιούαρτ στη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του μετά από το πολιτικό δράμα «Άρωμα ελευθερίας» του 2014 με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ επιχειρεί να σατιρίσει – αλλά και να θίξει εις βάθος– τους μηχανισμούς λειτουργίας των πολιτικών προεκλογικών εκστρατειών και της κατασκευής πολιτικών ειδώλων. Το χιούμορ όμως που επικαλείται ο Στιούαρτ παρότι έχει ως πηγή έμπνευσης τη σατιρική εκπομπή του «The Daily Show» την οποία υπηρέτησε για 16 χρόνια (1999- 2015) δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό με εκείνο του τηλεοπτικού σόου του. Ελάχιστα σπαρταριστό και ενίοτε χοντροκομμένο, με σκετς που δοκιμάζουν όχι απλώς την αισθητική αλλά και τη κοινή λογική, ο «Ακαταμάχητος» δεν βγάζει το γέλιο που υπόσχεται παρά τη θετική παρουσία του Στιβ Καρέλ (εκ των συνεργατών του Στιούαρτ στο «The Daily Show» για μια πενταετία περίπου). Η προσπάθεια του σκηνοθέτη να κατασκευάσει ένα ομοιογενές κινηματογραφικό σύνολο, με αρχή, μέση και τέλος είναι μεν φιλότιμη αλλά πάσχει σε σοβαρά αφηγηματικά σημεία. Η επιθυμητή συνοχή απουσιάζει, το σενάριο ακολουθεί την προβλέψιμη πεπατημένη –με μόνη ανατροπή το σχετικά έξυπνο φινάλε–, οι βασικοί χαρακτήρες είναι παραδομένοι στα κλισέ και τις συμβάσεις. Κι όσον αφορά το «to the point» η σατιρική ματιά του Στιούαρτ δεν αποκαλύπτει κάτι που δεν ξέραμε για την πολιτική σκηνή. Ναι, το χρήμα κινεί τα πάντα, ναι η υποκρισία είναι ο Θεός όλων.
INFO
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζων Στιούαρτ
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ρόουζ Μπερν, Τόφερ Γκρέης, Στηβ Κάρελ, Κρις Κούπερ, Σ. Τζ. Γουίλσον, Μπρεντ Σέξτον, Γουίλ Σάσο, Ματ Λούις, Βινς Πισάνι
- χρονολογια: 2020
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ταινία για τον αόρατο αγώνα της καθημερινότητας
Η ταινία κυκλοφόρησε μόλις στις 31 Ιουλίου
Δύο γυναίκες, ένα μυστικό και μια απόδραση - Δείτε το teaser τρέιλερ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.