- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κλοντίν Οζέ: Πέθανε η «Domino», το θρυλικό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ
Στα 78 της χρόνια
Πέθανε στα 78 της χρόνια η Κλοντίν Οζέ, η Γαλλίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή ως «Domino» στην ταινία «Thunderball» του Τζέιμς Μποντ.
Η Κλοντίν Οζέ, η Γαλλίδα ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία «Thunderball» του Τζέιμς Μποντ, στο πλευρό του Σον Κόνερι, πέθανε στα 78 της χρόνια.
Πέθανε την Τετάρτη στο Παρίσι μετά από μια μακρά περίοδο ασθένειας, δήλωσε το πρακτορείο της Time Art.
Η Οζέ ξεκίνησε την καριέρα της ξεκίνησε ως μοντέλο, αντιπροσωπεύοντας τη Γαλλία το 1958 στα Miss World, γρήγορα όμως ανέπτυξε το ταλέντο της στην υποκριτική με αποτέλεσμα να γίνει το 1965 το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τη Γαλλία υποδυόμενη την Domino.
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η παραγωγή της ταινίας αναγκάστηκε να ξαναγράψει το σενάριο για τον χαρακτήρα της Οζέ επειδή αρχικά η Domino προοριζόταν αρχικά να είναι Ιταλία.
Όπως τονίζει το BBC, τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ σπάνια αναγνωρίζονταν για το ταλέντο τους στην υποκριτική, ενώ η προσοχή εστιαζόταν στη φυσική τους κατάσταση. Παρόλα αυτά η Οζέ προσέγγισε τον ρόλο σαν να έπαιζε Μολιέρο σε κάποιο διάσημο θέατρο, όπως είχε δηλώσει η ίδια το 1965.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.