Κινηματογραφος

Η Wonder Woman επιστρέφει τον Ιούνιο στη μεγάλη οθόνη

Τι είπαν η πρωταγωνίστρια Gal Gadot και η σκηνοθέτης Patty Jenkins για την ταινία;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
c_2015_warner_bros._entertainment_inc._and_ratpac-dune_entertainment_llc.jpg
© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Ratpac-Dune Entertainment LLC

Το πρώτο τρέιλερ και τα posters του «Wonder Woman 1984» της DC, σε σκηνοθεσία της Patty Jenkins, με τους Gal Gadot και Chris Pine, μόλις κυκλοφόρησαν

Το 2017 η «Wonder Woman» ήρθε για να μάς πει την ιστορία της υπερηρωίδας, όπως αυτή ξεκίνησε από τη Θεμίσκυρα, τη μυθική πόλη των Αμαζόνων. Η ταινία δεν κατάφερε απλά να έχει επιτυχία, αλλά να γίνει η σκηνοθετημένη από γυναίκα ταινία με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, με συνολικά έσοδα ύψους 821 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.  

Η γυναίκα που κατάφερε να σπάσει το κινηματογραφικό ρεκόρ ήταν η Patty Jenkins. Τώρα συναντήθηκε και πάλι με την πρωταγωνίστρια Gal Gadot, για ένα σίκουελ που θα μας μεταφέρει αρκετές δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη δεκαετία του ’80. Η ηθοποιός ξαναβρίσκεται στον ρόλο της Diana, για τον οποίο μίλησε στο Comic Con Experience της Βραζιλίας: «Σε αυτή την ταινία τη βρίσκουμε στο 1984 και είναι αρκετά μόνη – έχει χάσει τους φίλους της και κάνει αυτό που χρειάζεται. Βοηθάει την ανθρωπότητα και τη σώζει μέχρι που κάτι τρελό της συμβαίνει».

Τι τρελό; Ούτε η Gadot, ούτε η σκηνοθέτης που επίσης βρέθηκε στην εκδήλωση το δήλωσαν ξεκάθαρα, αλλά χάρη στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε μπορούμε να υποθέσουμε. Ο μεγάλος έρωτας της Diana, Steve Trevor, που στην προηγούμενη ταινία σκοτώθηκε, επιστρέφει 100% ζωντανός και αρτιμελής, γεγονός που σταδιακά φαίνεται να την περισπά από το ενδιαφέρον της για τη διάσωση του ανθρώπινου είδους.

Όχι, δεν αποφάσισαν ο χαρακτήρας να επιστρέψει απλά γιατί ήθελαν τον Trevor και κατ’ επέκταση τον Chris Pine στην ταινία –πράγμα, βέβαια, που θα κατανοούσαμε απόλυτα-. «Δεν βάλαμε τον Steve Trevor σε αυτή την ταινία απλά για να έχουμε τον Steve Trevor στην ταινία. Όταν γράφαμε το σενάριο υπήρξε μία “Εύρηκα” στιγμή και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Chris Pine να παίζει τον Steve Trevor», ανέφερε η Jenkins στο Comic Con Experience.

Προφανώς και καμία από τις δύο δεν έκανε κάποιο spoiler για τον τρόπο με τον οποίο επιστρέφει ο Trevor, ούτε λέγεται ξεκάθαρα στο τρέιλερ. Το τελευταίο, ωστόσο, υπονοεί τι μπορεί να συμβαίνει. Ο κακός της DC, Maxwell Lord, κάνει την εμφάνισή του και ακούγεται να λέει: «Καλώς ήρθατε στο μέλλον. Η ζωή είναι καλή, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη. Γιατί να μην είναι; Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλεις. Σκεφτείτε επιτέλους να είχατε όλα όσα πάντα θέλατε». Φράση που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Diana παίρνει όντως αυτό που πάντα ήθελε –τον άντρα που αγαπάει- δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ότι είναι συμπτωματική και τυχαία.

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, το «Wonder Woman 1984» θα έπρεπε να έχει ήδη κυκλοφορήσει από την 1η Νοεμβρίου, αλλά τελικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 5 Ιουνίου του νέου έτους, για να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη και να ανακαλύψουμε τι όντως συμβαίνει με την επιστροφή του Steve Trevor.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της «Wonder Woman 1984» εδώ:

Wonder Woman 1984 – Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ