Κινηματογραφος

Φαντασία: Τρέιλερ με Μάινα, Στάνκογλου και Μόρφη

Ταξιδεύοντας στη λαϊκή μουσική σκηνή του ‘90

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
web-poster-with-date.jpg

Ο Στέλιος Μάινας, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Ρένα Μόρφη πρωταγωνιστούν στην ταινία «Φαντασία», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αλέξη Καρδαρά

Τι συνέβαινε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1993; Το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές, μία από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές ήταν το Ciao Antenna και το Διογένης Παλλάς γέμιζε με κόσμο που χόρευε στους ρυθμούς των τότε λαϊκών επιτυχιών. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, η Φωτεινή, μια νεαρή τραγουδίστρια, φτάνει στην Αθήνα από την επαρχία, με σκοπό να ξεκινήσει την καριέρα της.

Κάπως έτσι ένα ερωτικό τρίγωνο ξεκινάει. Με αφορμή αυτό, η ταινία «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά θα έρθει να αποτελέσει έναν ύμνο στον έρωτα, αλλά και έναν φόρο τιμής στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ’90, που κατάφερε να αποτελέσει σημείο καμπής για την κουλτούρα του είδους και ενός ολόκληρου lifestyle. Μουσικά η ταινία περιβάλλεται από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και από νέα κομμάτια που δημιουργήθηκαν για την ταινία από τον Μίνω Μάτσα και εναρμονίζονται απόλυτα με το τότε μουσικό κλίμα.

Στον ρόλο της Φωτεινής βλέπουμε την τραγουδίστρια και πρωτοεμφανιζόμενη στον κινηματογράφο Ρένα Μόρφη. Η νεαρή Φωτεινή είναι κόρη αναγνωρισμένης κάποτε τραγουδίστριας, την οποία στα νιάτα της υποδύεται η Βίκυ Παπαδοπούλου. Για την καρδιά της παλεύουν δύο άντρες: ο καταξιωμένος μπουζουξής, συνθέτης και μέντοράς της, Χρηστάκης, τον οποίο γνωρίζουμε μέσα από την ερμηνεία του Στέλιου Μάινα, και το μεγάλο αστέρι της λαϊκής-ποπ σκηνής της εποχής και παντρεμένος, Κόκκινος, με τον ρόλο να ζωντανεύει ο Γιάννης Στάνκογλου.

Δίπλα τους στη μεγάλη οθόνη θα δούμε την Άννα Καλαϊτζίδου, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Γιάννη Νταλιάνη και τον Γιώργο Καφετζόπουλο, ενώ γρήγορα περάσματα από αυτήν θα κάνουν και ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Ελένη Πετρουλά και ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Δείτε το τρέιλερ της «Φαντασίας» εδώ:
ΦΑΝΤΑΣΙΑ - Official Trailer


Η «Φαντασία» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 28 Νοεμβρίου.   

Διαβάστε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Αλέξη Καρδαρά και των πρωταγωνιστών, Στέλιο Μάινα και Ρένα Μόρφη, στην Athens Voice εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ