Κινηματογραφος

Είσαι έτοιμος; (Ready or Not)

Κανόνες του αιματοβαμμένου παιχνιδιού

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 714
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
007_ron_02117_r.jpg

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει την κριτική του για την ταινία «Είσαι έτοιμος; (Ready or Not)» των Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Ζιλέτ.

H σχέση της Γκρέις με τον Άλεξ ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού. Όμως η εκκεντρική οικογένεια του Άλεξ έχει κάποιες παραδόσεις που πρέπει να τηρηθούν. Όπως τη συμμετοχή του νέου μέλους της οικογένειας στο εκκεντρικό παιχνίδι που θα γίνει εφαλτήριο για μια βραδιά κόλαση.

Μαύρη κωμωδία τρόμου σε μορφή σαπουνόπερας με κοινωνικό προφίλ και μεταφυσικές πλακίτσες που θέλει να τρέξει στον ίδιο αλληγορικό δρόμο με το έπος του Τζόρνταν Πιλ (το περίφημο «Τρέξε» είναι ήδη κλασικό) αλλά αδυνατεί να τιθασεύει το γκροτέσκο κωμικό ύφος της. Το θανάσιμο hide and seek που καλείται να παίξει η καπάτσα νύφη είναι μια διασκεδαστική μέχρι ενός βαθμού σπλατεριά, που όμως δεν έχει τα κότσια να διερευνήσει σε βάθος την ψυχοπάθεια της φαμίλιας που έχει πουλήσει την ψυχή της στον σατανικό ευεργέτη της προκειμένου να απολαμβάνει αιώνια πλούτη και καλή ζωή. Κάποιες καλοφτιαγμένες σκηνές τρόμου πετυχαίνουν να μας ψυχαγωγήσουν αλλά η διδακτική προσέγγιση του Κακού που ταυτίζεται με τη σατανική δράση της οικογένειας είναι άγαρμπα κατασκευασμένη. 

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν, Τάιλερ Ζιλέτ
Πρωταγωνιστούν: Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο’ Μπράιεν, Χένρι Τσέρνι

INFO
Ready or Not
Είσαι έτοιμος? Ready or Not
2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν, Τάιλερ Γκίλετ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άνταμ Μπρόντυ, Χένρυ Τζέρνυ, Αντι ΜακΝτάουελ, Νίκι Γκουαντάνι, Κριστιάν Μπρουν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Σαμάρα Γουίβιν, Μαρκ Ο΄Μπράιεν, Μέλανι Σκροφάνο, Ελίς Λεβέσκ, Χανέκ Τάλμποτ
  • χρονολογια: 2019
Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ