Κινηματογραφος

Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ: Κέιτ Μπλάνσετ και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ενώνουν τις δυνάμεις τους

«Βρες το πάθος σου. Βρες τον σκοπό σου. Βρες τι είναι αυτό σε κάνει να είσαι εσύ».

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kate.jpg

Το «Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ» σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έρχεται στους κινηματογράφους αυτόν τον Σεπτέμβριο με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ

Τι συμβαίνει όταν ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και η βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ ενώνουν τις δυνάμεις τους; Αυτό που φαίνεται ότι θα είναι μία από τις ταινίες της χρονιάς.

Ο λόγος για το «Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ», μία μυστηριώδη κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρία Σεμπλ που έχει λάβει το Βραβείο Alex της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών. Στην ταινία βλέπουμε την Μπλάνσετ να υποδύεται την Μπερναντέτ Φοξ, μία γυναίκα που αν και πριν δύο δεκαετίες ήταν ένα από τα σημαντικότερα και συναρπαστικότερα πρόσωπα της αρχιτεκτονικής, αφότου έγινε μητέρα και παράτησε την καριέρα της άρχισε να μετατρέπεται σε αγοραφοβική, να μισεί τους ανθρώπους και να μην θέλει να βγαίνει από το σπίτι της, αφού άνθρωποι σαν και αυτήν πρέπει να δημιουργούν, διαφορετικά καταλήγουν να είναι μία απειλή για την κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά ακούμε τον ρόλο του Λόρενς Φίσμπερν να σχολιάζει.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς σταδιακά βλέπουμε να γίνεται το μεγάλο «μπαμ», με την Μπερναντέτ να δημιουργεί καταστροφές, να εξαφανίζεται και την 15χρονη κόρη της (Έμμα Νέλσον) να ξεδιπλώνει σταδιακά το παρελθόν και την κρυφή πλευρά της μητέρας της, έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό που η ταινία τελικά θέλει να μας πει: «Βρες το πάθος σου. Βρες τον σκοπό σου. Βρες τι είναι αυτό σε κάνει να είσαι εσύ».

kate1.jpg


Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

katekor.jpg


Δείτε το τρέιλερ εδώ:



Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους αυτόν τον Σεπτέμβριο. 

kateeeee.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ