Κινηματογραφος

Η έμπνευση του Σπάικ Λι: o πραγματικός μαύρος αστυνομικός που εισέβαλε στην KKK

Αυτός είναι ο Ron Stallworth (video)

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
blackkklansman-1550854544.jpg

Ο Spike Lee μόλις κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία BlacKkKlansman, το οποίο προφανώς και άξιζε με το παραπάνω. Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχεις παρακολουθήσει μία από τις πιο έξυπνες και πρωτότυπα σκηνοθετημένες ταινίες της περασμένης χρονιάς, θεώρησε το βραβείο που πήρε ως το σημάδι που χρειάζεσαι για να ασχοληθείς μαζί της.

1_b9ksuqwlhmqkiyoj_pw3_a.jpeg

Το BlacKkKlansman βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ron Stallworth, ενός μαύρου αστυνομικού ο οποίος αποφάσισε να γίνει μέλος της Ku Klux Klan, της γνωστής ρατσιστικής οργάνωσης. Ο Ron διάβασε μία αγγελία όπου οι ιδρυτές της KKK ζητούσαν νέα μέλη και αποφάσισε να τους στείλει ένα σημείωμα δηλώνοντας πως «σιχαίνεται τους νέγρους».

Μετά από δύο εβδομάδες, ο επικεφαλής της περιοχής επικοινώνησε μαζί του μέσω τηλεφώνου και ζήτησε να τον συναντήσει από κοντά. Παγιδευμένος, ο Ron αποφάσισε να απευθυνθεί σε έναν από τους λευκούς συναδέλφους του, ο οποίος τελικά υποδύθηκε τον ίδιο στις συναντήσεις της οργάνωσης.

blackkk4.0.jpg

Η αποστολή ξεκίνησε αρκετά απλά και ο σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν αρκετά στοιχεία για τα μέλη της KKK, έτσι ώστε να αποφασιστεί αν είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία ή όχι. Φυσικά τα γεγονότα πήραν μία βίαια τροπή και τελικά η απόφαση του Ron σχεδόν κόστισε την ζωή του.

Μπορείς να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο.

[[{"fid":"637449","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"Embedded video media on Facebook","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ