Κινηματογραφος

Ανοίγει η αυλαία για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα

Η είσοδος για το τριήμερο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_queenmimi_featuredimage.jpg

Η Καλαμάτα υποδέχεται από αυτήν την Παρασκευή το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμάντερ με ταινία έναρξης το Queen Mimi του σκηνοθέτη Γιανίβ Ρόκα, ο οποίος είναι και ένας από τους επίσημους καλεσμένους του Φεστιβάλ, που τείνει να γίνει θεσμός. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συνολικά 63 ντοκιμαντέρ από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και 22 ντοκιμαντέρ που αποτελούν την εκπαιδευτική πρωινή ζώνη για παιδιά και νέους, τα οποία προέρχονται από 25 χώρες. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Πολιτισμού και θα έχει διάρκει τριών ημερών.

thumbnail_so_help_me_god_yves_hinant_jean_libon.jpg


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συνολικά 63 ντοκιμαντέρ από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και 22 ντοκιμαντέρ που αποτελούν την εκπαιδευτική πρωινή ζώνη για παιδιά και νέους, τα οποία προέρχονται από 25 χώρες. Μεταξύ των ταινιών συγκαταλέγονται βραβευμένες δημιουργίες όπως τα A Woman Captured (Ουγγαρία) της Bernadett Tuza-Ritter, Nazareth Cinema Lady (Ισραήλ) της Nurit Jacobs Yinon, Lunadigas (Ιταλία) των Nicoletta Nesler και Marilisa Piga, After Prayers (Ιταλία) του Simone Mestroni, A dignified Death (Ολλανδία) του Jesse vanVenrooij, Exiles (Αυστρία) των Bernadette Weber και Julia Reiter, So Help Me God (Βέλγιο) των Yves Hinant και Jean Libon, Illuminators (Φινλανδία) του Antti Haase, Writing on the City (Ιράν) του Keywan Karimi, οι σκηνοθέτες των οποίων θα παρευρεθούν στις προβολές για να γνωριστούν με το κοινό.

Επίσης, με αφορμή το φετινό μεγάλο αφιέρωμα «Ισότητα των Φύλων» που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα και τη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), προβάλλονται ανάμεσα σε άλλα τα ντοκιμαντέρ Naked Wheels (Ινδία) του καθηγητή Rajesh James, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου μια ομιλία για την ισότητα των φύλων, καθώς και η τριλογία Gender Me, Manislam, A balloon for Allah (Νορβηγία) της προσκεκλημένης Νορβηγίδας σκηνοθέτιδας Nefise Ozkal Lorentzen. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα λειτουργεί από την έναρξη του Φεστιβάλ έκθεση κεραμικής και γλυπτικής 20 καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, που προσέγγισαν το θέμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

thumbnail_the_road_to_sparta_barney_spender.jpg


Η τελευταία ταινία πριν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, το γυρισμένο στην Ελλάδα The Road to Sparta (Αγγλία), θα προβληθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, παρουσία του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Barney Spencer. Μετά την απονομή των βραβείων κοινού, και των 2 νέων βραβείων που θεσπίστηκαν για ντοκιμαντέρ που αφορούν στην «Ισότητα των φύλων», θα ακολουθήσει συναυλία από το πολυπολιτισμικό συγκρότημα ARTETEKA, με μουσικές από την παράδοση της Ιταλίας και της Μεσογείου!

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα, μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα φιλοξενείται και σε άλλες 7 πόλεις: Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.