Κινηματογραφος

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη «Φωνή του Αντώνη»

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καπάτου για την ελληνική οικογένεια της κρίσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antonis-voice-1.jpg

«Η Φωνή του Αντώνη» κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καπάτου συμμετέχει στο Επίσημο Πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα διεξαχθεί από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. 

antonis-voice-3.jpg

«Η Φωνή του Αντώνη» καταγράφει καθημερινές κωμικοτραγικές ιστορίες της οικογένειας του σκηνοθέτη Χρήστου Καπάτου. «Πόσα αυτοσχέδια ποιήματα μπορεί να γράψει ένας ογδοντάχρονος; Πόσα τσιλιμπουρδίσματα μπορεί να ανακαλέσει η γυναίκα του για να τον πειράξει; Και πόσες φορές μετράς τα λεφτά πριν βεβαιωθείς πόσα είναι; Το 2011, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ο Χρήστος Καπάτος μετακομίζει με τους γονείς του και ξεκινά να κινηματογραφεί τη νέα του ζωή στο πατρικό. Την ίδια περίοδο, ο πατέρας του, Αντώνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομιλίας, λόγω μιας σειράς εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι μόνοι που μπορούν να τον κατανοήσουν είναι ο γιός του και η σύζυγός του. Και ενώ ο Χρήστος αρχικά επιδιώκει να απεικονίσει την αγωνία, τον φόβο, το χιούμορ, τη γραφικότητα και την μπαναλιτέ της καθημερινότητας στην ημι-λούμπεν Ελλάδα της κρίσης, τελικά βρίσκει ένα νέο μοντέλο συνύπαρξης και, μαζί με αυτό, τη φωνή του Αντώνη».

antonis-voice-2.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καπάτος απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

(Δείτε περισσότερα: Η Φωνή του Αντώνη: Το ευαίσθητο και αιχμηρό οικογενειακό πορτρέτο που βραβεύτηκε)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ