Κινηματογραφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

1-8 Αυγούστου 2013

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46819-97239.jpg

Όλα για την αγάπη

n

Η σχέση ενός βετεράνου συγγραφέα με την πρώην γυναίκα του, την φοιτήτρια κόρη του και τον έφηβο γιο του εξετάζονται σε αυτή την αστεία, σκληρή και συγκινητική ιστορία. Η οικογένεια συμβιβάζεται με την πολυπλοκότητα της αγάπης σε όλες τις εκφάνσεις της και μαθαίνει πώς ένα τέλος μπορεί να γίνει μια νέα αρχή.

Σκηνοθεσία: Josh Boone

Πρωταγωνιστούν: Kristen Bell, Logan Lerman, Lily Colins, Jennifer Connelly, Greg Kinnear


Το τέλος του κόσμου

n

Έξι φίλοι πάνε σε ένα πάρτυ στο Λος Άντζελες με πολλούς διάσημους αλλά η διασκέδασή τους διακόπτεται όταν έρχονται αντιμέτωποι με το τέλος του κόσμου. Βιβλικές καταστροφές σαρώνουν την πόλη, ο εκνευρισμός γίνεται έντονος και η σχέση τους δοκιμάζεται. Τελικά, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι και να βρεθούν αντιμέτωποι με τη μοίρα τους και το αληθινό νόημα της φιλίας και της λύτρωσης.

Σκηνοθεσία: Evan Goldberg, Seth Rogen

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson


O Μαχητής

n 

Πώς είναι να βρίσκεσαι στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή; Ένας τουρίστας μετά από μια πτήση μακράς διαρκείας νοικιάζει ένα τυχαίο αμάξι και αυτό αποδεικνύεται η χειρότερη επιλογή του, αφού βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση με διεφθαρμένους αστυνομικούς. Θα καταφέρει να κάνει τη μόνη μάρτυρα να καταθέσει; Ολόκληρη η ταινία έχει γυριστεί μέσα από το ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο δίνει μια κλειστοφοβική αίσθηση στην ταινία.

Σκηνοθεσία: Mukunda Michael Dewil

Πρωταγωνιστούν: Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers


Κάτσε φρόνιμα

n

H Linda Sinclair είναι μια ανύπαντρη καθηγήτρια αγγλικών στο Λύκειο της μικρής πόλης Kingston στην Pennsylvania. Αγαπάει τη δουλειά της και είναι πολύ δημοφιλής, αλλά ζει μόνη της μια απλή ζωή και φαίνεται να χάνει τη συναισθηματική της ισορροπία. Όταν ένας παλιός της μαθητής επιστρέφει στην πόλη, αφού απέτυχε σε μια προσπάθεια να γίνει θεατρικός συγγραφέας, η Linda τον πείθει να ανεβάσει το έργο του στο σχολείο αλλά ο πατέρας του τον πιέζει να τα παρατήσει και να σπουδάσει στη Νομική Σχολή.

Σκηνοθεσία: Craig Zisk

Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Michael Angarano, Greg Kinnear


Ανοιχτή καρδιά

n

Η Μίλα και ο Ξαβιέ είναι πετυχημένοι χειρουργοί με ειδίκευση στη μεταμόσχευση καρδιάς και είναι παντρεμένοι δέκα χρόνια. Μοιράζονται τα ίδια πάθη: Το πάθος του ενός για τον άλλο και για τη δουλειά τους. Η αγάπη του Ξαβιέ, όμως, για το αλκοόλ έχει αρχίσει να επηρεάζει την απόδοσή του και η απρόσμενη εγκυμοσύνη της Μίλα διαταράσσει την ισορροπία της σχέσης τους.

Σκηνοθεσία: Marion Laine

Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Edgar Ramirez, Hippolyte Girardot


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ