Κινηματογραφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46824-97250.jpg

15-21 Αυγούστου

Η αδερφή της αδερφής σου

n

Μια κωμωδία για τον έρωτα, το πένθος και την αντιπαλότητα ανάμεσα στα αδέρφια. Ο Jack, ένα χρόνο μετά το θάνατο του αδερφού του Tom, παλεύει ακόμα συναισθηματικά. Η καλύτερη φίλη του Tom, η Iris, του προσφέρει το εξοχικό της σε ένα νησί για να βρει την κάθαρση μέσα από τη μοναξιά. Εκεί συναντά την αδερφή της Iris, την Hannah που προσπαθεί να συνέλθει μετά τον ξαφνικό χωρισμό της από σχέση εφτά ετών και βρίσκει παρηγοριά στην παρουσία του Tom. Μετά από ένα βράδυ ποτισμένο με τεκίλα, καταλήγουν σε ένα περίεργο σεξουαλικό περιστατικό και η ξαφνική άφιξη της Iris το επόμενο πρωί κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Σκηνοθεσία:Lynn Shelton

Πρωταγωνιστούν: Mark Duplass, Mike Birbiglia, Emily Blunt, Rosemarie DeWitt


The eye of the storm

n

Σε ένα προάστιο του Σίδνεϊ, δύο νοσοκόμες, μία οικονόμος, ένας δικηγόρος, η κόρη και ο εκπατρισμένος γιος προσέχουν την Elizabeth Hunter στο νεκροκρέβατό της. Εκείνη είχε πάντα τον απόλυτο έλεγχο της ζωής της, του προσωπικού της, των παιδιών της. Όπως στη ζωή έτσι και στο θάνατο η Elizabeth δε χάνει το δυναμισμό της και κάνει την πιο προκλητική της πράξη: αποφασίζει πότε θα πεθάνει. Μια άγρια διερεύνηση των οικογενειακών σχέσεων και οι έντονες ζυμώσεις αγάπης-μίσους και κωμωδίας-τραγωδίας που τις ορίζουν.

Σκηνοθεσία: Fred Schepisi

Πρωταγωνιστούν: Charlotte Rampling, Geoffrey Rush, Judy Davis

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.