- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ιστορικός κινηματογράφος «Ανδόρα» ανοίγει ξανά τις πύλες του
Έπειτα από επτά χρόνια απουσίας
Μετά από 7 χρόνια κινηματογραφικής σιωπής και πλήρως ανακαινισμένη, η ολοκαίνουργια Ανδόρα ανοίγει ξανά, υπό τη νέα διεύθυνση της εταιρείας διανομής Weird Wave.
Τα 300 αναπαυτικά καθίσματα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και εικόνας ολοκληρώνουν το λίφτινγκ της Ανδόρας μετατρέποντας την σε μία από τις πιο άρτιες τεχνικά και ελκυστικές αίθουσες της Αθήνας. Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλει προέρχεται από τον κατάλογο της Weird Wave. Πρόκειται για ανεξάρτητες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο (από το «Μετά το χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, μέχρι την «Barbara» του Ματιέ Αμαλρίκ που απέσπασε το βραβείο Ποιητικής Αφήγησης στο Φεστιβάλ Καννών κ.α.) που θα απολαύσει κυρίως το πιο σινεφίλ κοινό σε ιδανικές συνθήκες προβολής. Η ΑΝΔΟΡΑ ανοίγει τους προβολείς της, την Πέμπτη 1η Μαρτίου με την νέα ταινία του σκηνοθέτη Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα».
Η Ανδόρα (η ονομασία προέρχεται από το πριγκηπάτο των Πυρηναίων, που βρίσκεται μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας) λειτούργησε από το 1966, με δυο διακοπές: μία πρόσκαιρη το 1977-1978 και μια μεγαλύτερη το 1985-1991, σε ένα τμήμα της οποίας είχε μετατραπεί σε θέατρο. Έκλεισε στο τέλος της σεζόν του 2011.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός επανέρχεται στις δηλώσεις του για την ποικιλομορφία του ήρωα
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.