- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ένα zine για τον Wes Anderson
Τέχνη με τις σκηνές από τις αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη
Υπάρχει ένα ολόκληρο pop ρεύμα λατρείας προς τον Wes Anderson και τις ταινίες του. Οι ήρωες και οι ηρωίδες του γίνονται fashion είδωλα. Με ακρίβεια στη λεπτομέρεια, τα κοστούμια των ηρώων του κινηματογραφικού σύμπαντος του σκηνοθέτη, γίνονται φορεσιές cosplay στα Comic Con. Τα χρώματά του, πάντα πλακάτα και με νοσταλγικούς παστέλ τόνους, παίζουν σε ενδυματολογικούς συνδυασμούς, σχέδια, εικονογραφήσεις, διακοσμήσεις. Οι απλές γραμμές του υιοθετούνται σαν στιλ, οι συμμετρίες στα κάδρα του εμπνέουν ολόκληρα σετ, η σκηνοθεσία του παίζει σαν attitude, τα αξεσουάρ των ηρώων του γίνονται ανάρπαστα σε μπαζάρ και vintage μαγαζιά.
Μια υπέροχη αδεξιότητα που φοριέται σαν στυλ.
Παντού νομίζεις ότι συναντάς μέλη της οικογένειας Tenenbaum –και συγκεκριμένα την Margot – με λιωμένο, έντονο ρίμελ, κοριτσίστικο τσιμπιδάκι που συγκρατεί τα μαλλιά της στο πλάι, 70ς αθλητικό στιλ, μια συνθετική γούνα πάνω από ένα σπόρτυ φόρεμα ή τη στολή του τένις. Κάτι ανάμεσα σε nerd και μοντέλο σε πασαρέλα του Gucci.
Υπάρχει ακόμα και ολόκληρη ομάδα στο tumblr όπου σχεδιαστές και εικονογράφοι του αφιερώνουν σχέδια, εξώφυλλα, zines, κάρτες, εικόνες σε T-shirts και τσάντες και άλλα, αποτυπώνοντας ο καθένας με το δικό του στιλ την αγάπη τους προς αυτόν.
Μία ανερχόμενη illustrator (που τη λατρεύει το Instagram) από τη Βρετανία, η Manjit Thapp, δημιούργησε ένα προσωπικό της project, ένα ολόκληρο δικό της zine 40 χρωματιστών σελίδων, αφιερωμένο και εμπνευσμένο από τα πρόσωπα στις ταινίες του Wes Anderson – και το στιλ τους.




Οι ταινίες στις οποίες γίνεται αναφορά είναι οι Royal Tenenbaums, το Darjeeling Limited, το Moonrise Kingdom και το Grand Budapest Hotel.

Οι γυναίκες τις οποίες ζωγραφίζει η Manjit είναι άλλοτε ντροπαλές, άλλοτε σε κοιτάζουν κατευθείαν στα μάτια αλλά όλες έχουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο που διαφέρει από τις υπερβολικές, εξωγήινες γραμμές και διαστάσεις που συνήθως δίνουν στις ζωγραφισμένες γυναίκες τους οι σχεδιαστές – κυρίως από το χώρο της μόδας.
Απελευθερωμένη από όποια αφηγηματική μορφή, δίνει στις εικόνες της την ευκαιρία για οποιαδήποτε ερμηνεία και ιστορία θέλει να τους δώσει ο αναγνώστης, φτιάχνοντας τη δική του ιστορία. Πάντα βέβαια μέσα στο σύμπαν του Wes Anderson.




Δείτε περισσότερα στα:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.