Κινηματογραφος

Αληθινή Ζωή

Ο Πάνος Κούτρας παρουσιάζει την ταινία του στο Cine Camp

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37690-81215.jpg

Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε -όσοι δεν έχουμε δει αυτό το φιλμ- από ένα σκηνοθέτη που έβαλε ένα μουσακά να πλέει πάνω στα ελληνικά μάρμαρα (βλ. « H Γιγαντιαία Επίθεση του Μουσακά») και συσχέτισε τη δραματική περσόνα μιας τρανς με την Μαρία Κάλλας (βλ.Στρέλλα) ;

Μάλλον τα πάντα. Στην ταινία του Πάνου Κούτρα «Αληθινή Ζωή», (γυρίστηκε το 2004), που ο ίδιος θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Camp τη Δευτέρα 1 Απρίλιου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο, το στόρυ είναι όπως πάντα άκρως ιδιοσυγκρασιακό και με τη προσωπική σφραγίδα του Κούτρα που παντρεύει ιδανικά το camp με το κλασικό και το λαϊκό με το ευτελές.

 

n

Εδώ η εξωφρενική υπόθεση έχει ως εξής: στα πολύ νότια προάστια της Αθήνας ένας αιμόφυρτος άνδρας ερωτεύεται μια νεαρή διακοσμήτρια. Στα πολύ βόρεια προάστια, ένα αλλόκοτο ψάρι ξεπροβάλλει από την «πιο βαθιά πισίνα της Ευρώπης». Και κάπου στα μισά της ταινίας, στο απόλυτο κέντρο της πόλης, παρακολουθούμε να συμβαίνει κάτι ανεπανάληπτο στα χρονικά του κινηματογράφου.

Το στόρι πατάει πάνω στην τυπική φόρμα ενός λαϊκού μελοδράματος, με κεντρικό πρόσωπο τον Άρη (Νίκος Κουρής), ένα πλουσιόπαιδο που επιστρέφει στην Αθήνα από το εξωτερικό ύστερα από διάφορες ταλαιπωρίες και συναντά τυχαία την όμορφη και ταπεινή Αλεξάνδρα (Μαρίνα Καλογήρου), το άτομο που του προσφέρει στο πιάτο την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή. Εκείνος όμως έχει πράγματα που του αποσπούν την προσοχή, με κύριο πυρήνα το χαρτονένιο οικογενειακό μέγαρο με την αφύσικη θέα στην Ακρόπολη και τη βαθιά μπλε πισίνα. Ένας χώρος που διαφεντεύει η εξτραβαγκάντ φιγούρα της μητέρας του, Ζωής Καλλιγά (Θέμις Μπαζάκα), αλλά στοιχειώνει και ένα μεγάλο μυστικό, που σκοτεινιάζει την ιστορία του χαμένου πατέρα. Τον δικό τους ρόλο στην ακολουθία της περιπέτειας θα παίξουν ορισμένοι outsiders, όπως η junkie πρώην ερωμένη (Ανα Μουγκλαλίς), ένας κωφάλαλος κηπουρός (Γιάννης Διαμαντής), μια μυστικοπαθής γραμματέας (Μαρία Πανουργιά), ένας γκέι drug-dealer (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) και μια μητέρα με Αλτσχάιμερ (Ανέζα Παπαδοπούλου).

 Δευτέρα 01.04 Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ. Κοτζιά, είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ