- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μια Ζωή στο πλατό: Η Λάσκαρη θα μας μιλά πάντα μέσα από τους ρόλους της (video)
10 ταινίες σταθμός από το δράμα στην κωμωδία στο μιούζικαλ, στο θέατρο
«Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις». Η θρυλική ατάκα που βγαίνει από το στόμα του Γιάννη Βογιατζή για το πιο Crazy Girl του ελληνικού σινεμά. Η Ζωή Λάσκαρη έζησε τη ζωή της σε πλατό και πάνω στη σκηνή. Ο φακός την λάτρευε, οι παραγωγοί την ήθελαν για πρωταγωνίστριά τους και οι σεναριογράφοι τής χάρισαν θρυλικές ατάκες με τις οποίες πάντα θα θυμόμαστε τη Ζωίτσα που έφυγε σήμερα σε ηλικία 73 ετών.
Η Ζωή Κουρούκλη στέφθηκε Μις Ελλάς και έγινε Λάσκαρη. Μπήκε στον ελληνικό κινηματογράφο σε ηλικία 20 ετών και με διάθεση τολμηρή σε σχέση με τις καταξιωμένες σταρ της εποχής. Όλα τα είδη ταίριαζαν στη Ζωή και τα δοκίμασε όλα: δράμα, κωμωδία, μιούζικαλ. Αυτές είναι δέκα από τις ταινίες σταθμός που ξεχωρίσαμε από την μακρόχρονη καριέρα της Ζωής Λάσκαρη.
Στεφανία, δραματική ταινία του 1967 της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Κατήφορος, ελληνική δραματική ταινία του 1961, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Όλγα Αγάπη μου, αισθηματική-δραματική ταινία του 1968 της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Αιχμάλωτοι του Μίσους, ελληνικό ψυχολογικό δράμα του 1972, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου
Δάκρυα για την Ηλέκτρα, δραματική ταινία του 1966 σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Αστερισμός της Παρθένου, ελληνική δραματική ταινία του 1973, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Θαλασσιές οι Χάντρες, ελληνική μουσική κωμωδία του 1967 της Φίνος Φιλμς, έγχρωμη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Τέντι Μπόι Αγάπη μου, ελληνική κωμική ταινία του 1965, σε συμπαραγωγή Φίνος Φιλμ και Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης.
Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, ελληνική μουσική κωμωδία του 1962, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Ένα κορίτσι για δύο, ελληνική κωμωδία του 1963 της Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ερωτευθείτε, παρακαλώ».
Μαριχουάνα Στοπ, μουσική κωμωδία του 1971, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Η Ζωή στο θέατρο
Ρόουζ
Νύφη Κουράγιο και χειροκρότημα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο προβάλλεται με συζήτηση και DJ set
Το αφιερωματικό βίντεο με σκηνές από την καριέρα της
Μια σκοτεινή επανεκτέλεση του κλασικού μύθου του Ρομπέν των Δασών
Γνωστή για την ταινία «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά» στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου
Η νέα ταινία της Marvel βγα'ινει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2026
Μετά το Anora, o οσκαρικός σκηνοθέτης επιμελείται το ντεμπούτο της ανερχόμενης σκηνοθέτιδας Σι-Τσινγκ Τσου
Η διαδρομή του σπουδαίου σκηνοθέτη από το «Mean Streets» μέχρι τον «Ιρλανδό»
Η νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον «σπάει ταμεία» στο παγκόσμιο box office
Καλογραμμένο σενάριο για θεματολογία που απαιτεί ψύχραιμο χειρισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.